F.A.Q. (veel gestelde vragen)

Wat is tropicalidad.be en wie zijn jullie?
Op onze about pagina vindt u meer dan u wilde weten over onze wereldmuziek blog én de mensen achter de schermen.
Waarvoor staat die "affiche", "frontstage", "interviews", "plaatjes", "luister" en "allerlei" ?
Om ons oeverloos geblog ietwat in banen te leiden hebben we onze posts in categoriën ingedeeld. Een klein overzichtje is hier wel op zijn plaats:

afficheconcert en festival aankondigingen in ons belgenlandje en occasioneel daarbuiten
frontstage  hier belanden de in-depth concert- en festivalverslagen van uw reporter ter plaatse
interviewsspreekt voor zichzelf
plaatjesonze onverbiddelijke testbank voor nieuwe CD's en oude krakende 78-toeren-plaatjes
luistertropisch beeld- en geluidsmateriaal, alsook Radio Mukambo & Bounty Radio
allerleinieuws, weetjes, faits-divers en ander interessants dat in de andere categoriën niet thuishoort
Wat zijn die icoontjes zoals internal link icon, audio icon, video icon en picture icon achter bepaalde links?
Die icoontjes geven aan dat het om een — u raad het nooit — speciale link gaat. Links die door internal link icon gevolgd worden verwijzen naar andere posts of pagina's op tropicalidad.be. De overige icoontjes verwijzen naar geluidsfragmenten (audio icon), videofragmenten (video icon) of foto's (picture icon).
Beestig interessant, die blog van jullie. Kan ik automatisch op de hoogte blijven?
Uiteraard! Dat kan zowel via een RSS/ATOM feed als e-mail. Nog nooit van zo'n feed gehooord? Jammer, want het is beestig handig. Via dergelijke feeds blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe posts die op onze blog verschijnen, zonder naar tropicalidad.be te surfen. Wat je nodig hebt? Een zogenaamde newsreader of aggregator — een groot woord voor een programma of website die meerdere van die feeds samenbrengt in een handig en overzichtelijk lijstje van nieuwe posts. De gratis browsers Mozilla Firefox, Opera en Safari hebben ingebouwde RSS/ATOM functionaliteit. Zodra je naar een website surft die een RSS/ATOM feed aanbiedt verschijnt er een RSS/ATOM feed icon icoon in de adresbalk die je kan aanklikken. Daarnaast bestaan er ook gespecializeerde newsreader applicaties (een lijstje vind je hier) en websites die als newsreader fungeren zoals Google Reader, Google startpagina, My Yahoo!, Bloglines en Rojo.

Toch liever gewoon een e-mailtje? Geen probleem, want je kunt de tropicalidad.be-posts rechtsreeks in je mailbox krijgen door je in te schrijven op onze homepage aan de rechterkant. Vul je e-mail adres in, klik op "inschrijven" en je wordt doorverwezen naar een pagina die je vraagt een code in te geven (om spam te vermijden) en je daarna een e-mail stuurt om je adres te verifiëren. Volg de instructies in die mail en klaar is kees. Uitschrijven kan uiteraard op elk moment. De instructies daarvoor vind je onderaan elke e-mail die je van ons krijgt. En wees gerust... uw e-mail adres is veilig bij ons. We haten spam evenveel als uzelf.
Hoe werkt die radio van jullie precies?
Noodgedwongen hebben we de stekker uit de tropicalidad.be radio moeten trekken, maar ondertussen hebben de heren achter Radio Mukambo en Bounty Radio de rangen vervoegd. Check the Luister rubriek!
Ik heb nog vragen... Kan ik jullie contacteren?
Tuurlijk. Op onze about pagina lees je er alles over.