Radio Mukambo #287 Electric Roots

Radio MukamboRadio Mukambo opent met een geslaagde mix van traditionele muziek uit het Tunesisch gebergte en moderne instrumenten als bas, drum en synthesizer. Het resultaat is 'Targ', het debuutalbum van Bargou 08 uit Brussel/TunesiŽ, traditionele berbermuziek met een resoluut moderne toets, net uitgekomen bij Glitterbeat Records.
Radio Mukambo kondigt de gezamenlijke concerten van de Ethiogroove-bands Black Flower (BE) en Akalť Wubť (FR) aan, concerten van Mokoomba (Zimbabwe) en Electrorumbai„o (Barcelona/BraziliŽ) en nieuwe videoclips van Terrakota (Portugal), Vaudou Game (Benin/FR) en Muyiwa Kunnuji (Nigeria/FR).

Lees verder

Radio Mukambo #286 Future Africa Grooves

Radio MukamboGato Preto levert met 'Tempo' het album van de week op Radio Mukambo, future African beats uit DŁsseldorf, Duitsland. Het Mozambikaanse/Ghanese duo zal op 9 maart optreden in de Gentse Vooruit.
We luisteren ook naar nieuwe tracks van Blitz the Ambassador (Ghana/hiphop), Clinton Fearon (reggae), Bonga (Angola), Hoodna Orchestra (Ethiogrooves), Chinese Man (hiphop), Joey Le Soldat (Burkina-bass), Karlon (KaapverdiŽ/hiphop), en we kondigen het concert van Love and Revenge aan in de Vk, future Arab beats in het kader van Moussem Cities: Beirut.

Lees verder

Bounty Radio #31 Darandi

Radio Mukambo Bounty Radio is terug met de eerste gebruikelijke aflevering van 2017. Aurelio levert met 'Darandi' het album van de week. Verder beluisteren we nieuw en te verschijnen materiaal vanop enkele eilanden. De Bounty Radio cruise gaat van de CaraÔben, de Bahama's, Puerto Rico en Isla de Provincia naar KaapverdiŽ en Mauritius.

Lees verder

Radio Mukambo #285 Hop Till You Drop

Radio MukamboStrictly urban grooves op Radio Mukambo met rapper Karlons debuut 'Passaporti' waarop hij rap en urban mixt met zijn Kaapverdische roots. Deze vette Afrikaanse hiphop-plaat is onze cd van de week.
We luisteren ook naar nieuwe singles van Chinese Man en Protoje, kondigen de double bill La Dame Blanche/The Bongo Hop aan in Parijs & checken vette sounds van Terrakota, Shabaaz, Ozferti, BNeg„o en Grant Phaboa presents RacecaR.

Lees verder

Radio Mukambo #284 Psychedelische Bosphorus

Radio MukamboBaBa ZuLa, de psychedelische avonturiers uit Istanbul, vieren hun 20ste verjaardag met een caleidoscopische compilatie (inclusief cd met dub mixes) met onuitgegeven materiaal. 'XX' is ons album van de week, uit op Glitterbeat Records.
Radio Mukambo kondigt het Afropolitan Festival aan, met centrale gast Fredy Massamba (Congo) in BOZAR, het Groovalicious festival met Gan Gah (Marokko) in La Tricoterie en ook Baloji (Congo) in Pllek (Amsterdam).

Lees verder

Mukambo's Best of 2016 Mixtape

Radio MukamboVoor het vijfde jaar op rij selecteert DJ Mukambo de beste tracks van het jaar op Radio Mukambo om een onwaarschijnlijke mixtape te maken die van Afrika over Europa naar Latijns Amerika gaat, van de Maghred naar de CaraÔben en van BraziliŽ over Haiti naar EthiopiŽ. Altijd op zoek naar groovende muziek die de traditionele muziek uit deze regio's naar de 21ste eeuw tillen. Afrobeat, Ethiojazz, Braziliaanse grooves, Afrobass, reggae, Haitiaanse hiphop, calyspo, Losufone grooves, cumbia, breakbeats, Congotronics, Touareg, slam, remixes, dubwise & otherwise, hang tight & join the ride!


Lees verder

Radio Mukambo #283 2017: Ready to groove?

Radio MukamboRadio Mukambo blikt vooruit op al het muzikale moois dat 2017 voor ons in petto heeft. Het album van de week is 'Mistakes on Purpose' van Girma BŤyŤnŤ & Akalť Wubť, een samenwerking tussen een Ethiopische veteraan en een Ethiojazz band uit Parijs, geproducet door Francis Falceto (Ethiopiques).
Kijken we uit naar de albums van Grant Phabao & RacecaR (hiphop/afrobeat/reggae), Hoodna Orchestra (Ethiojazz/afrobeat), BaBa ZuLa (psychadub uit Istanbul), Jupiter Okwess (Congo), Karlon (Kaapverdische hiphop) en Gato Preto (kuduro/Afrobass).

Lees verder

Bounty Radio 20 Beste Albums uit 2016

Radio Mukambo Bij Bounty Radio blikken we ook even muzikaal terug op 2016 in 2 lijsten. Deze week presenteren we onze lijst van beste albums die de revue passeerden in een van de afleveringen.

In de onderstaande aflevering en playlist ontdek je onze 20 aanraders uit 2016.

Lees verder

Radio Mukambo #282 Top 30 albums van 2016 (15 tot 1)

[image:radiomukambo.jpg:Radio Mukambo:left:0]]Sinds 2012 serveert Radio Mukambo jaarlijks de 30 beste albums van het jaar. Deze week gaat het de 15 allerbeste albums van 2016. Afrobeat, afrofunk, Haitiaanse hiphop, Brazuka beats, Afrikaanse breatbeats en Ethiogrooves loodsen ons naar de top 3: The Bongo Hop (Latino hiphop grooves), Konono Nį1 meets Batida (Congotronics vs Lusotronics) en Arat Kilo (Ethiojazz ontmoet de wereld).

Lees verder

Radio Mukambo #281 Top 30 albums van 2016 (30 tot 16)

Radio MukamboSinds 2012 serveert Radio Mukambo jaarlijks de 30 beste albums van het jaar. Deze week gaat het om het laatste stuk: de albums 30 tot 16. Heel wat afrobeat en reggae, maar ook funana, hiphop, Afrobass, Ethiogrooves en tropical funk!
Tijdens de Groovalicious party in La Tricoterie op oudejaarsavond zal een van DJ Mukambo's sets volledig gewijd zijn aan de beste Afro-grooves uit 2016!

Lees verder

Bounty Radio 20 EssentiŽle nummers uit 2016

Radio MukamboBij Bounty Radio blikken we, zoals velen, ook even muzikaal terug op 2016 in 2 lijsten. Deze week presenteren we onze lijst van essentiŽle singles die de revue passeerden in een van de afleveringen. Volgende week volgt onze top 20 favorite albums van het afgelopen jaar.

Lees verder

Radio Mukambo #280 IjexŠ Voodoo Funk

Radio MukamboAangezien Radio Mukambo volgende week de 30 beste albums van 2016 gaat serveren, is dit de laatste podcast van het jaar, dus heeft Benjaflor iets speciaals in petto: twee cd's van de week: 'Kidayķ' van Vaudou Game (afrofunk uit Togo/Frankrijk) en 'IjexŠ Funk Afrobeat' van IFŃ (afrobeat uit Salvador da Bahia) ++ focus op Bitori, de 'Legend of FunanŠ' uit KaapverdiŽ.
Verder nog ethiojazz van Black Flower, mandingo-grooves van Lakuta, Afro-Latin van Family Atlantica en Lusofoon Afrikaanse muziek van Bonga (semba) en Fogo Fogo (funanŠ).


Lees verder

Radio Mukambo #279 Grooves da Terra

Radio MukamboHet jaareinde is nabij en Radio Mukambo heeft nog een paar goede albums in petto, dus gaan we deze week voluit met twee albums van de week: 'The Brasil Sessions' van de Haitiaanse rapper Vox Sambou en 'Musica da Terra' van het Zuid-Afrikaanse afro-bass trio Batuk.
De Marokkaanse producer Gan Gah zal zaterdag zijn tweede EP 'Cha‚bitronics' voorstellen in de Vk*, een double bill met N3rdistan (we weven drie duotickets weg voor dat concert) + focus op de compilatie 'Kafundů Vol. 4: Carimbů, Bai„o and Beyond' ++ wat heerlijke afrobeat.


Lees verder

Radio Mukambo #278 Where is the Justice?

Radio MukamboSeekaman levert het album van de week op Radio Mukambo, 'Where is the Justice?', heerlijke reggae met Ghanese roots en meer Afrikaanse invloeden. Zaterdag stelt de Gentse band het album voor bij Trefpunt.
Verder kijken we uit naar de cd-voorstelling van El JuntacadŠveres (tango with balls) donderdag in Antwerpen, en luisteren we naar heel wat nieuwe muziek van IFŃ (afrobeat), David Nesselhauf (afrokraut), Vaudou Game (afrofunk), OZFERTI (afrogrime), Batuk (afrobass) en Turkse psychedub van BaBa ZuLa.

Lees verder

Bounty Radio #27 Manara

Radio Mukambo Episode 27 combineert de ingetogen klank van het nieuwe album van Alsarah & The Nubatones - Manara (ons album van de week) met exotische pareltjes uit Colombia, BraziliŽ en Togo.

Lees verder

Radio Mukambo #277 Satijnen Grooves

Radio MukamboThe Bongo Hop is een van de mooiste verrassingen van het jaar, een Afro-Latino project rond de Franse trompettist Etienne Sevet met Colombiaanse muzikanten. Op hun debuut 'Satingarona Pt. 1' staat een heerlijke mix Afro-Colombiaanse ritmes, Caribische grooves en afrobeat, cd van de week op Radio Mukambo.
Verder kondigen we de cd-lancering van Terrakota in Brussel en de twintigste verjaardag van Jaune Toujours aan. We luisteren ook naar nieuwe tracks van Vox Sambou (Haiti), IFŃ (Braziliaanse afrobeat, Salvador), Seekaman (reggae), Alma Afrobeat Ensemble, Vaudoo Game (Afro-funk), Renegades of Jazz (broken afro-beat) en Ozferti (Afro-grime).


Lees verder

Radio Mukambo #276 Renegades of Groove

Radio MukamboRenegades of Jazz komt zaterdag naar Groovalicious om zijn nieuwe album 'Moyo Wangu' voor te stellen, onze cd van de week, een heerlijke mix van traditionele Afrikaanse ritmes op een hiphop- of breakbeat. Daarnaast luisteren we naar wat Latin groove van The Bongo Hop, HaÔtiaanse rap van Vox Sambou, een nieuwe single van Batuk (Afro-bass) en kondigt Radio Mukambo de concerten aan van Shabaaz (urban griot), Vaudou Game (afro-funk) en Ogun Afrobeat.


Lees verder

Bounty Radio #26 Cheat & Start A Fight

Radio Mukambo Met ons Album van de Week 'Cheat & Start A Fight' door Black Market Brass laten we enkele stomende Afrobeat nummers op je los, samen met wat essentiŽle nieuwe CaraÔbische disco en tropische elektronica.

Lees verder

Radio Mukambo #275 Afrobeat Zonder Grenzen

Radio Mukambo'We Used To Be Africans' is het manifest van de zoektocht naar een culturele identiteit zonder grenzen. Op zijn tweede album, onze cd van de week, vermengt Cacique'97 uit Lissabon/Maputo Fela Kuti's nalatenschap met funk en Afro-Lusofone grooves om te komen tot hedendaagse afrobeat zonder grenzen.
Verder luisteren we naar Latin afrobeat van The Bongo Hop, Haitiaanse afrobeat van Vox Sambou, zogenaamde afrokraut van David Nesselhauf en zelfs een afrobeat-cover van Red Hot Chili Peppers!
Radio Mukambo kondigt ook concerten aan van Boubacar Traorť (Mali blues), Black Flower (Ethio-grooves) en de allereerste Groovalicious party in Ghent, bij Trefpunt!

Lees verder

Bounty Radio #25 Gunfan Yellem!

Radio MukamboEpisode 25 van Bounty Radio neemt ons mee naar Afrika met elektronica uit de 80's en enkele andere boeiende heruitgaven. Meer Afrika met de Ethiopische grooves vanop ons Album van de Week, Gunfan Yellem! door Damakase.

Lees verder