AfroCubism - AfroCubism

AfrocubismMet AfroCubism realiseert het World Cicuit label eindelijk het droomproject dat Ry Cooder destijds voor ogen had — het samen brengen van Cubaanse en Afrikaanse muzikanten — maar dat uiteindelijk door praktische en organisatorische moeilijkheden werd afgeblazen. Cooder bleef uiteindelijk op Cuba en dat resulteerde natuurlijk in het ondertussen legendarische Buena Vista Social Club. Uit die vijver werd zanger/gitarist Eliades Ochoa heropgevist (de meeste andere Cubaanse klasbakken zijn ondertussen helaas overleden) en samen met een aantal jongere Cubaanse musici ging hij de confrontatie aan met West-Afrikaanse topmuzikanten als Toumani Diabaté (kora), Bassekou Kouyaté (ngoni) en Djelimady Tounkara (gitaar).

Nieuw is dit natuurlijk allemaal niet, want de heren nemen vaak bekende nummers opnieuw onder handen (Toumaniís Jarabi, de Cubaanse klassieker Guantanamera, etc), maar toch roept dit album weer die magie op van bij de release van Buena Vista Social Club (de eerste noten van Chan Chan bezorgen ondergetekende nog altijd kippenvel!). Dankzij deze AfroCubism short film kun je de sfeer (en sound) van dit project alvast opsnuiven. Leuk detail zijn tenslotte de album­illustraties met kubistische toets van House at Intro, die wel wat weg hebben van het werk van de Spaanse kunstenaar Joan Miró.

Op 16 november vergaart deze schare topmuzikanten in de Brusselse Bozar voor een exclusief concert. Wij hebben ons frontstage plaatsje alvast gereserveerd.


www.worldcircuit.co.uk

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?