In de relatief korte levensduur van onze wereldmuziekblog hebben we al meermaals moeten afscheid nemen van legendes en held(inn)en.
(lees verder)
Laatste Reacties
Babbe (Mukambo presents …): Super! Ter info, hier te beluisteren: https://nyp-r… Carolina Vallejo (Adedeji - Yoruba …): Thank you!! This is truly wonderful Babbe (Adedeji - Yoruba …): Wow, dankjewel, Tim, I love it! Robin Pay (Kid Dynamite - Ku…): Best jammer dat opa Arthur Pay, die met beide heren… Luc Bafort (Moonlight Benjami…): de live show gezien in AB club 9-2; geweldige zange… Jesus (Songhoy Blues - R…): The sound studio is very good Peter "Baobab" Ge… (The Souljazz Orch…): Super sympathieke mensen ook. Ik heb ze in Gent gez… ozuna (Don Omar dubbel): Skreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ozuna (Don Omar dubbel): One of the best artists at the time and still conti… tim (Radio Mukambo #33…): Beste beide programma’s hebben jammerlijk besloten … Vinnie (Radio Mukambo #33…): Waar blijven de wekelijkse radio Mokambo shows op t… Jonas (Brazzmatazz - Tur…): Brazzmatazz is de max!! Benieuwd naar de nieuwe pla… Karahuevo (Dinamo - Ahora Ba…): Muy infantil para gente tan mayor. Nada nuevo. :( tim (Interview met Azi…): beste, dan vermoed ik dat u de Marokkaanse agenda d… tim (Dia de los Muerto…): Mijn excuses, ik kende jullie initiatief niet… Laat…
Met Badi & Boddhi Satva komen we in een muzikaal universum terecht dat u ergens moet situeren tussen het nachtleven in Abidjan, de straten van Kinshasa en de Brusselse kasseien, en de sound van zijn goede maatje Stromae en Baloji. De de uit de Centraal-Afrikaanse Republiek afkomstige DJ, producer en labelbaas Boddhi Satva is bekend als pionier in de Afro-house scene en grondlegger van de "ancestral soul": "When music is the soundtrack of universal rituals - birth, graduation, marriage, and ancestorship, that's ancestral soul; when music is simultaneously an tense argument between passionate lovers, a intense freestyle session between- or a revolutionary political speech by live instruments - kora, piano, sax, flute, congas, cello, balafon and turntables, that's ancestral soul; when music takes over the night, positive energy is in the air and the mysteries of the unseen come out, that's ancestral soul; when music conquers spirits, electrifies bodies and no word is needed to seduce, to serenade, to heal, to love and to share, that's ancestral soul; when deep house music has modern Congolese rumba as wife, West African voices as mistresses, and urban r&b and Afro-Cuban rhythms as occasional girlfriends, that's ancestral soul.".
Badibanga Ndeka ziet er op de hoesfoto van Trouble Fête, zijn tweede soloalbum na de Matonge EP uit 2015 en Article XV uit 2017, dan weer uit alsof hij een verre neef van Patrice Lumumba zou kunnen zijn, en de teksten van de rapper zijn ook even vlijmscherp dan die van de iconische eerste democratisch verkozen premier van Congo.
Revolutie bij Sfinks Mixed! Het mag dan nog bar koud en winters zijn, het Boechoutse wereldmuziekfestival lost toch al de eerste namen, maar dat is verre van het grote nieuws: niet alleen keert het festival terug naar de oude vierdaagse formule, de 34ste editie van het wereldmuziekfestijn zal ook volledig gratis zijn! Het festival hoopt met het schrappen van een toegangsprijs een pak meer volk aan te trekken, volk dat dan hopelijk ook nog pakken meer zal consumeren op het festivalterrein. Na het verliezen van heel wat subsidiegelden komt deze dubbelslag toch als een serieuze verrassing.
Met als slogan "Global Fiesta" gaat het festival dit jaar ook een pak breder dan andere jaren en zullen, net als op bijvoorbeeld Couleur Café, ook urban genres meer ruimte krijgen. Wat die eerste namen betreft mag u zich alvast verheugen op het Tanzaniaanse Jagwa Music, het Nieuw-Zeelandse Batucada Sound Machine, het serieus swingende Lindigo uit La Réunion en de hiphop van de Nigeriaans-Amerikaanse Akau Naru.
Het gekletter van de regen tegen de ramen doet het niet vermoeden, maar het zomerfestivalseizoen is in volle expansie. Afro-Latino festival en Couleur Café liggen ondertussen achter ons en terwijl Polé Polé op tropische temperaturen zit te hopen zetten wij nog twee van onze favoriete festivals in de spotlight.
Nu de lentefestivals welig tieren en de zomerzon al strak aan de hemel staat, wordt het tijd om te gaan neuzen in de line-up van de zomerfestivals. Naar goede gewoonte trappen Afro-Latino festival en Couleur Café het seizoen af met een kleurrijke affiche.
Eén dag na het begin van de zomer schiet Afro-Latino festival (22-24 juni in Bree) uit de startblokken met drie tot de rand gevulde festivaldagen — die dit jaar tot onze grote vreugde niet samenvallen met Couleur Café. Vorige jaren bleek vrijdag wat gereserveerd voor het clubbend volkje, maar met de licht ontvlambare mestizo van Che Sudaka, de legendarische zouk van Kassav', de feestelijke kuduro van Batida en Mister Boombastic a.k.a. Shaggy is het een volwaardige festivaldag geworden. Uiteraard zitten er op zaterdag en zondag nog aardig wat kleppers in de line-up, waaronder onze persoonlijke favorietConjunto Angola 70 (de crème van de Angolese muziekscene van de jaren '70), Juan Luis Guerra (dé merengue en bachata meester uit de Dominicaanse Republiek), Alpha Blondy (Ivoriaanse reggae van de bovenste plank) en Jaojoby (de salegy maestro uit Madagaskar waar we nog het meest naar uitkijken). Tenslotte kunnen we ook nog La Excelencia (salsa dura uit de VS), Ziggi Recado (reggae en dancehall van bij de noorderburen), Zule Max (strikt vrouwelijke latin) en de come-back van de Internationals sterk aanbevelen.
Aan de thermometer merk je het momenteel niet, maar onze concertagenda liegt er niet om: binnenkort luiden de lentefestivals het nieuwe festivalseizoen in. Wij gingen alvast eens in de affiches neuzen wat er dit jaar aan wereldmuziek te rapen valt.
Ook dit jaar blijft Mano Mundo (12-13 mei, Boom) gratis, al krijg je met een steunbandje gratis sanitair én de eeuwige dankbaarheid van de organisatoren. Op de affiche enkele even feestelijke als straffe namen, waaronder Babylon Circus (Ska à la française), Mory Kanté (Yeke Yeke hitwonder uit Guinea), Terrakota (world fusion hutsepot uit Portugal), Va Fan Fahre (Balkan brassband meets Arabische muziek), Krema Kawa (inlandse feestfabriek) en Bai Kamara Jr. (Sierra Leoonse singer-songwriter uit Brussel).
Op Sfinks Mundial (17 mei, Boechout) krijgen we naar goede gewoonte enkele bekende en minder bekende gezichten in de wereldmuziekscène voorgeschoteld. Achtereenvolgens treden El Juntacadáveres (tango meets hiphop en rock), Panache Culture (timmert al meer dan 20 jaar aan hun unieke arabische reggae sound), Kel Assouf (feel good Touareg blues) en Balaxy Orchestra (licht explosieve Balkan grooves) aan.
Het open minded Kokopelli festival (18-20 mei, Gullegem) krijgt drie dagen lang schoon volk over de vloer. In de line-up vinden we veel bekend volk terug, waaronder Xamanek (Luikse mestizo), El Hijo de la Cumbia (Argentijns wonderkind van de electro-cumbia) en ook hier mag Terrakota hun smakelijke world-fusion aan de man brengen. In de categorie "mogelijke ontdekkingen" stippen we de frisse tango van El Juntacadáveres en vooral het Zwitserse afrobeat collectief Imperial Tiger Orchestra aan.
Het Leuvense Wereldfeest (2 juni, Leuven) doet dit jaar dienst als de hekkensluiter van het lentefestival-seizoen en pakt ook dit jaar uit met een boeiende line-up. De illustere Tafa Diouf & Tassouf Band (mbalax en meer uit Senegal & België) mag aftrappen, ook El Juntacadáveres mag hier niet ontbreken, het inlands reggaecollectief Campina Reggae pakt voor de gelegenheid uit met een XL bezetting onder de noemer "Campina Royal" en Tamikrest (hypnotiserende woestijnrock uit Mali) mag het wereldfeest afsluiten.
Iets meer dan 25 jaar geleden zag het legendarische album Graceland van Paul Simon het levenslicht. Het album werd een mijlpaal in de Westerse muziekgeschiedenis en bracht de muziek van het Afrikaanse continent voor het eerst naar de massa en stond daarmee aan de wieg voor wat we tegenwoordig (terecht of onterecht?) wereldmuziek noemen. Ook ondergetekende werd als prille tiener ondergedompeld in de vrolijke gitaarriedeltjes van I Know What I Know en de fenomenale baslijn (en solo) van You Can Call Me Al — met verstrekkende gevolgen die u als trouwe tropicalidad.be lezer niet zal ontgaan zijn.
Het wordt aldus een jubileumjaar voor Graceland met ondermeer de release van de documentaire Paul Simon's Graceland Journey: Under African Skies (dat vorig jaar al op Sundance werd voorgesteld), een heruitgave van het album met geremasterd geluid, bonus dvd en enkele onuitgegeven nummers, en een heus Graceland concert samen met Ladysmith Black Mambazo op 17 juli in Vorst Nationaal (Brussel) en op 18 juli in de Ziggo Dome (Amsterdam). In afwachting trakteren we u met veel plezier op een video-voorproefje: The Story of Graceland.
Hoewel het weer ons eerder aan november doet denken, zit het zomerfestivalseizoen in de hoogste versnelling. Couleur Café en Afro-Latino festival liggen achter ons en terwijl Polé Polé de zon uitdaagt te midden van het feestgewoel van de Gentse feesten kijken wij al uit naar de twee volgende titanen onder de wereldmuziekfestivals.
Momenteel wordt er keihard getimmerd en geknutseld in hartje Brussel en Bree, want volgend weekend barst het festivalseizoen in alle hevigheid los met Couleur Café en Afro-Latino festival. Dat twee titanen onder de wereldmuziekfestivals in ons belgenlandje hetzelfde weekend hebben uitgekozen is een bijzonder spijtige zaak, zeker als beide festivals met een boeiende line-up uitpakken. Uiteindelijk viel onze vinger op het kleurrijkste stadsfestival van het land. Daarom nemen we de Couleur Café affiche alvast even onder de loep en destilleren daaruit onze concerttips middels woord én beeld.
De drie titanen onder de wereldmuziekfestivals in juni hebben hun affiche voor dit jaar bijeengesprokkeld. Na de waterval aan programma aankondigen in het tropicalidad.benieuws wordt het hoogtijd voor een kort overzicht.
De afgelopen dagen hebben we al een voorsmaakje van de zomerzon gekregen en binnenkort luiden de lentefestivals het nieuwe festivalseizoen in. Wij gingen alvast eens in de affiches neuzen wat er dit jaar aan wereldmuziek te rapen valt.
De webstek van het Leuvense Wereldfeest (28 mei, Leuven) hinkt nog wat achterop, maar uit goede bron hebben we vernomen dat we in de muzikale line-up namen als de illustrere Bhelli (die een portie warme Congolese rumba zou serveren), de Leuvense Murga oftwel Murgalova en headliner Terrakota (dé voortrekkers van de Lisboa fusão uit Portugal doen het zowel op plaat als live voortreffend) kunnen verwachten. Wie weet worden daar nog enkele smakelijke namen aan toegevoegd.
Dezer dagen moet een mens moeite doen om niét tegen een podium op te lopen waar tropische muziekjes welig tieren. De wereldmuziekfestivals en -concerten zijn alom tegenwoordig tijdens de zomermaanden en daar is onze agenda stille getuige van. Tegen het eind van de maand zijn alle rechtgeaarde wereldmuziek liefhebbers (uw tropicalidad.bereporter incluis) op het Boechoutse Molenveld terug te vinden alwaar Sfinks Mixed voor de 35ste keer zijn gezellige zelf kan zijn. Hoogtijd dus om uit te vissen of er tijdens het weekend van 30, 31 juli en 1 augustus muzikaal evenveel te beleven valt als vorig jaar.
Momenteel wordt het wereldmuziekfestivalseizoen bij onze noorderburen feestelijk ingezet door Festival Mundial alwaar Tim, gewapend met een microfoon enkele artiesten op de rooster zal leggen. Volgend weekend barst het festivalseizoen in ons land in alle hevigheid los met zowel het Afro-Latino festival (Bree) als Couleur Café (Brussel). Het werd een hartverscheurende keuze tussen twee bijzonder boeiende line-ups, maar uiteindelijk besloten we om de tropicalidad.be tenten drie dagen lang op te slaan in hartje Brussel en aldus nemen we de Couleur Café affiche even onder de loep (middels een berg bewegende beelden).
Terwijl de lentefestivals aan het welig tieren zijn heeft de eerste lichting zomerfestivals de laatste stukjes van hun affiche ineengepuzzeld. Na de waterval aan programma aankondigen in het tropicalidad.benieuws kunnen we nu de finale line-up van de eerste drie "zwaargewichten" van de wereldmuziekfestivals uit de doeken doen.
De mondiale hoogmis bij onze noorderburen, beter bekend als Festival Mundial (18-20 juni, Tilburg) is dit jaar één festivaldag rijker. Net als vorig jaar staan de bekende, minder bekende en volstrekt onbekende acts broederlijk naast elkaar op de kleurrijke affiche. Het aandeel tropicalidad.be helden in de line-up is haast niet te overzien: Staff Benda Bilili (Congo), Mdungu (Nederland), Buraka Som Sistema (Portugal), Che Sudaka (Spanje), La Pegatina (Spanje), Ozomatli (US), Merdan Taplak Orkestar (België), Choc Quib Town (Colombia), Babylon Circus (Frankrijk), Gentleman (Duitsland) en Sindicato Sonico (België). En dan hebben we het nog niet over de mogelijke ontdekkingen gehad — een boeiende lijst.
Dit jaar valt het Limburgse epicentrum van de wereldmuziek, ook bekend als het Afro-Latino festival (25-27 juni, Bree) ongelukkigerwijs samen met Couleur Café. Op vrijdag domineert Sean Paul (die Festival Mundial trouwens ook wist te strikken) de line-up, maar wat ons betreft vallen er op zaterdag en zondag interessantere acts te scoren. Bekend volk zoals Toumast (Touareg), Choc Quib Town (Colombia), La Excelencia (US), Havana Cultura feat. Gilles Peterson, Lura (Kaapverdië), Bomba Estéreo (Colombia) of Don Tomasino & Tutti Quanti (België) bijvoorbeeld. In de categorie "ons niet bekend maar klinkt veelbelovend" vinden we o.a. Fatoumata Diawara (Ivoriaanse met muzikale roots in Mali), Denise Belfon (soca lady uit Trinidad & Tobago) en Quique Neira (roots reggae uit Chili). Een niet onaardig lijstje.
Terwijl het zomerfestival aankondigingen regent in het tropicalidad.benieuws, beginnen de lentefestivals hun eerste tenten en podium op te zetten. In de komende weken wordt de proloog van een nagelnieuw festivalseizoen geschreven en wij gingen alvast eens in de affiches neuzen wat er dit jaar aan wereldmuziek te rapen valt.
Het accent van Sfinks Mundial (13 mei, Boechout) lijkt niet zo zeer op de muziek te liggen. Weinig bekend volk op de affiche dus, maar Sfinks zou Sfinks niet zijn als daartussen geen ontdekking zou zitten. Achtereenvolgens krijg je Minata (singer-songwritster uit Burkina Faso), Humb (home-grown funk), La Chiva Gantiva (onversneden cumbia en mapalé uit Colombië) en Merdan Taplak Orkestar (het kersvers orkest van de ons niet onbekende plaatjesdraaier) voorgeschoteld.
Kokopelli festival (14-16 mei, Gullegem) verzamelt onder de noemer "Open minded music festival" naast een karrenvracht DJ's en randanimatie ook live acts als Jah Mason (dancehall en rake reggae uit Jamaica), Jaune Toujours (de niet-makkelijk-in-een-vakje-te-steken muzikale mengeling van accordeonist Piet Maris die het live uitstekend doet), Lechuga (de veelbelovend klinkende musica mestiza uit, jawel, Duitsland) en niet in het minst dé Balkan fanfare uit Macedonië: Kočani Orkestar (die we vorig jaar nog in De Roma aan het werk zagen).
De zomervakantie mag dan onherroepelijk voorbij zijn, het wereldmuziek festivalseizoen duurt gelukkig iets langer. Hekkensluiter Fiesta Mundial ontpopt zich eind september (op 25, 26 en 27 september om precies te zijn) weer als een muzikale oase op de Keiheuvel in Balen en op hun affiche vinden we opnieuw heel wat schoon volk terug. Snuister gerust even met ons mee in de line-up.
Samen met een rits DJ's waaronder Merdan Taplak, Gaetano Fabri en Tsiganisation Project heeft Fiesta Mundial ook dit jaar een allerminst onaardige verzameling kleurrijke acts bijeengesprokkeld, wat ons inziens voor het nodige muzikale spektakel zal zorgen.
Nu we Festival Mundial en Couleur Café achter de kiezen hebben, blikken we weer verder wat er ons festival-gewijs nog te wachten staat. Daar hadden we het al eerder over maar toen was de Sfinks-ploeg nog duchtig aan hun affiche aan het sleutelen. Vorig jaar vond het vertrouwde wereldmuziekfestival zichzelf onder de naam "Sfinks Mixed" opnieuw uit en ook dit jaar gaan ze op dit multidisciplinair pad verder. Tijd om uit te vissen wat er in het weekend van 24, 25 en 26 juli in Boechout te beleven valt.
Op zondag enkele straffe madammen op de bühne. De gracieuze orientaalse Natacha Atlas zagen we aleerder, evenals de Malinese diva Oumou Sangaré. Die laatste speelde eind juni de sterren van de hemel op Festival Mundial en dat maken we maar al te graag nogmaals mee. Naast deze klasse acts vinden we nog enkele bijzonder swingend klinkende bands (die het ongetwijfeld op uw heupen gemund hebben) op de affiche terug: Eta Carinae (Braziliaanse Nordeste rock), Boteco Eletro (electro-brasiliana uit Rio) en als kers op de taart Ghetto Flow (reggaeton uit de Dominicaanse Republiek). Wij gaan alvast ons frontstage plaatsje reserveren en hopen van u hetzelfde!
De komende twee weken wordt het moeilijk om niet op een wereldmuziekfestival verzeild te graken. Zowel grote kleppers als Afro-Latino festival (Bree), Festival Mundial (Tilburg), Couleur Café (Brussel) als hun kleinere broertjes Festival a lo Cubano (Leuven), Tropiscala (Overijse), Feest in 't Park (Brugge) of BorgerRio (Antwerpen) vullen de tropicalidad.beagenda. Voor we zelf — en hopelijk jullie massaal met ons — daar de tanden in gaan zetten, blikken we al even vooruit op wat er wereldmuziekgewijs in juli 2009 te beleven valt.
Op de vier zaterdagen in juli presenteert Colora festival (Leuven) telkens twee concerten in het binnenplein van de Romaanse poort. Op hun affiche verrassend veel tropicalidad.be helden, waaronder de swingende accordeon van Jaune Toujours (11 juli), de betere mestizo van La Troba Kung-Fú (18 juli) en uiteraard de sensuelemoves en het hemelsestemgeluid van de Ivoriaanse Dobet Gnahoré (25 juli).
Ook het driedaags Cactus festival (10-12 juli, Brugge) geeft hun eerste festivaldag een tropisch tintje en het resultaat is niet mis: zowel Bunny Wailer, de legendarische reaggae-held én hoeder van het muzikale Bob Marley-erfgoed, de barvoetse wereldverbeteraar Micheal Franti en zijn makkers van Spearhad als de wereldberoemde singer-songwriter Tracy Chapman zijn van de partij. Een beetje ongelukkig staat het prettig gestoorde ska collectief Babylon Circus op de laatste dag geprogrammeerd.
De twee grootste festivals van de maand juli zijn klaarblijkelijk nog druk aan hun line-up aan het sleutelen. De webstek van Polé Polé (18-27 juli, Gent) bloklettert nog steeds "Website coming soon" en van Sfinks Mixed (24-26 juli, Boechout) kregen we al een eerste lading namen door, maar daar komen we later uitgebreid op terug.
Terwijl de zomerfestivals nog stevig aan hun line-up aan het sleutelen zijn, openen de lentefestivals in de komende weken al hun deuren. Hoogtijd dus om even tussen hun affiches te snuisteren op zoek naar de betere wereldmuziekjes.
Geen gras, randanimatie of kleurrijke winkeltjes op de African Night (16 mei, Warande, Turnhout), maar wel twee straffe concerten op het programma. Het Canadese Souljazz Orchestra heeft na Freedom No Go Die en Manifesto terdege bewezen dat ze bakken afrobeat talent in huis hebben. Een aanrader. Het Congolese Odemba OK All Stars zorgt onder leiding van Dizzy Mandjeku voor een streep rasechte soukous en achteraf neemt DJ Baobab de afterparty voor zijn rekening.
Het accent van de wereldfestivaldag Sfinks Mundial (21 mei, Boechout) lijkt minder en minder op de muziek te liggen. Weinig bekend volk op de affiche dus, maar Sfinks zou Sfinks niet zijn als daartussen geen ontdekking zou zitten. Achtereenvolgens krijg je Haleh (Iranese triphop), La Sieste du Dromadaire (tangokwartet), Polylinguals (latino hip-hop), Fredy Massamba (afropop) en Parade Bagadski (funky fanfare) voorgeschoteld.
De line-up van het Leuvense Wereldfeest (30 mei, Leuven) wordt jaar na jaar spektaculairder. Dit jaar hebben ze het legendarische Orchestra Baobab — dat eind vorig jaar nog bewees dat ze nog steeds over de meest verfijnde en verslavende Afro-Cuban groove beschikt — kunnen strikken. Ook het Congelese soukous collectief Staff de Leaders, dat vorig jaar nog op de Couleur Café affiche stond, konden ze overtuigen om naar Leuven af te zakken. Verder nog het Russische Karl Hlamkin & Ogneopasno Orkestra, een streep reggae met O.N.E.S.T.Y. en Los Callejeros, die met El Camino es el Destino een feestelijk debuut neerzette.
Er wordt dezer dagen duchtig gesleuteld aan de line-up van menig zomerfestival en onze mailbox wordt dan ook overspoeld met persberichten, headliners en ander zomers snoepgoed. En hoewel de programma's nog niet compleet zijn, willen er we toch al de lekkerste krenten voor u uitvissen.
De Limburgse parel van de wereldmuziek oftewel het Afro-Latino festival (20-21 juni, Bree) kan ook dit jaar uitpakken met een straffe line-up waaronder enkele ware tropicalidad.be favorieten als Seun Kuti & Egypt 80 (absoluut dé strafsteafrobeatact van het moment), La Excelencia (de sympathieke New Yorkse salseros die er na de vorige editie blijkbaar geen genoeg van kregen) en niemand minder dan Oumou Sangaré, de Malinese diva die met de release van Seya helemaal terug is. Verder nog mestizo vertier met Ojos de Brujo, de Surinaamse soul van Sabrina Starke en de Barcelonese roots-reggae van Black Gandhi. Uit goede bron hebben we vernomen dat er nog enkele exclusieve headliners volgen. Dat belooft.
Hét wereldmuziekfestival van onze noorderburen, Festival Mundial (20-21 juni, Tilburg, Nederland), valt dit jaar ongelukkigerwijs samen met Afro-Latino. Niet geheel toevallig is er qua programmatie ook wat overlap en aldus mag Mundial Oumou Sangaré, La Excelencia en Sabrina Starke ook op haar affiche schrijven. Daarnaast nog staan nog kleppers als Oscar D'Leon (de salsa grootmeester die ons járen geleden op CC betoverde) en zelfs, jawel, miss Lauryn Hill. Verder vinden we op de affiche nog bekenden als de Sicilliaanse dancehall-held Alborosie, de ons niet onbekende mestizo's van Zulu 9.30, Ziggi, onze eigenste Café con Leche, de Cambodjaanse psychedelische rock van Dengue Fever, de duim-piano guru's van Konono N°1 en de getrompetteerdeel sympaticoRoy Paci terug. Een allerminst onaardig lijstje.
Deze zomer slaat het immer kleurrijke wereldmuziekfestival Couleur Café voor de twintigste keer haar tenten op in hartje Brussel (26-28 juni). In twee decennia heeft het festival een lange weg afgelegd en heeft, daar moeten we eerlijk in zijn, de liefde voor tropische muziekjes bij ondergetekende jaar na jaar aangewakkerd. Wij snuffelden voor u in de eerste 22 bevestigde namen van het festival en halen er de lekkerste krenten uit:
Geen slecht begin, al hopen we stiekem dat er nog heel wat straffe namen de lijst mogen vervolledigen. De ongeduldige en/of nostalgische zielen verwijzen we graag door naar ons uitgebreid Couleur Café dagboek van vorig jaar. Nog dit: voor het eerst kan er onder de noemer "zen" gecampeerd worden te midden het feestgedruis van het stadsfestival...