Jah6 - Jah6 EP + Damaru - Tuintje In Mijn Hart

Jah6Het mag wonderlijk heten dat niemand al eerder de grote gelijkenissen opmerkte tussen het Neder­landse levenslied en de loversrock. Jah6 (spreek uit: djazes) vult nu met brio die leemte op. De bandnaam is een knipoog naar de allergrootste in het genre, Andre Hazes, en het was ook zijn Zij Gelooft In Mij dat Jah6 meteen op de Nederlandse muziekkaart zette. Een van de vocalisten zal voor reggae­kenners trouwens geen onbekende zijn, want Pieter Both was eerder al frontman bij Beef. De echte revelatie is echter Herman Havertong, een man met een stem als een klok die Andre Hazes net niet naar de kroon steekt. Op hun titelloze debuut-EP houdt Jah6 het trouwens niet enkel bij het repertoire van Andre Hazes, maar ook nummers van Johnny Jordaan (Levenslang) en Corry Konings (Mooi Was Die Tijd) komen voorbij. Voor Diep In Mijn Hart trommelden ze zelfs Lilian Vieira van Zuco 103 op voor een guestvocal (check zeker eens de in een bejaardentehuis opgenomen clip).

www.jah6.nl | www.top-notch.nl

DamaruOp hetzelfde label als Jah6 (Top-Notch Music) vonden we ook deze Tuintje In Mijn Hart van Damaru terug. Deze uit Paramaribo afkomstige zanger brengt voornamelijk in een heerlijk Surinaams Nederlands accent gedompelde of in het Sranantongo gezongen loversrock, een zeldzame zijsprong richting hiphop en r&b (Zeg Nooit Nooit, Zo Zit Het Niet) en natuurlijk een streepje kaseko (Een Pot Met Bonen (Oh Marie) een eerbetoon aan de koning van het genre Lieve Hugo) niet ten na ge­spro­ken. Titeltrack Mi Rowsu/Tuintje In Mijn Hart (met Jan Smit) is ondertussen al een kleine radiohit, met Suriname creëerde hij net geen nieuw Surinaams volkslied, de obligate maar geslaagde Doe Maar cover mag natuurlijk ook niet ontbreken (1 Nacht Alleen) en ook de rest van het album mag er best wezen. The hottest thing to come out of Surinam since Quintis Ristie!

www.damaru-officieel.hyves.nl | www.top-notch.nl

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Tuintje in mijn haart een KLEINE radiohit”? Sla het hitdossier er nog ‘s op na, zou ik zeggen…
Harry Appelmoes | 23 augustus 2011
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Harry, die quote is voor BelgiŽ bedoeld natuurlijk… al luister ik eigenlijk niet vaak genoeg radio om me hierover uit te spreken.
tim (website) | 6 september 2011
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?