Mélange Continental 2 met Afro Celt Sound System en Zuco 103

Binnenkort vieren de Oxfam Wereldwinkels hun 35e verjaardag, en dat geeft aanleiding tot een multicultureel feestje in de AB op 29 april. 't Is niet enkel muziek maar ook comedy en allerlei live acts van bekende koppen als Herman Brusselmans, Luc De Vos, Tom Lanoye en weet ik veel wie nog allemaal.

Uiteraard is het de muziek die ons het meest interesseert, en daar zijn een paar leuke dingen mee te pikken. Over Urban trad en A Contrabanda ga ik niet veel zeggen, want de eersten liggen met niet echt (al doen ze, toegegeven, flink hun best om de folk van zijn geitewollensokken imago af te helpen) en de laatsten zijn me eigenlijk volslagen onbekend. De flamboyante Lilian Vieira en haar gevolg, daarentegen, hoeven we niet meer voor te stellen, noch ons enthousiasme over Zuco 103 (we kregen Lilian hier trouwens hoogstpersoonlijk op bezoek, weehee!!): voor wie hen ondertussen nog niet gezien heeft: vliegensvlug naar het ticketloket!

En tenslotte zijn er de magiers van Afro Celt Sound System die Britse folk op een eigenwijze manier mengen met kora, westafrikaanse ritmes en een stevige scheut electronica. Toegegeven, ik ben ze een beetje uit het oog verloren na hun derde album (dat trouwens een BBC award kreeg), maar ondertussen zitten ze al aan hun vijfde. Een gevestigde waarde in fusion land dus, zeker met namen als Peter Gabriel, Robert Plant en Sinead OConnor op hun CV. Hierbij alvast een voorsmaakje.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?