Rodrigo Amarante - Cavalo + Metá Metá - MetaL MetaL

Rodrigo AmaranteIn februari van dit jaar kregen we nog het nieuwe album van Orquestra Imperial op onze testbank en nu stelt Rodrigo Amarante zijn solodebuut Cavalo ("paard") voor. Geen gafieira samba op dit album, maar vrij intieme, soms door bossa nova beïnvloede, singer-songwriter pop met de nodige dosis saudade, waarbij Amarante afwisselt tussen Engels, Portugees en zelfs Frans (Mon Nom). Uptempo tracks als het funky samba nummer Maná en Hourglass, een nummer dat qua stijl wat aan The Strokes doet denken, mag u beschouwen als een uitzondering in de tracklist.

Rodrigo Amarante komt Cavalo live voorstellen in de Brusselse Botanique waar hij op 23 mei deel uitmaakt van het programma van Les Nuits Botaniques.

www.rodrigoamarante.com.br | www.maisumdiscos.com | www.xmd.nl

Metá MetáNog meer Braziliaanse exotica krijgt u van Metá Metá. Laat de titel van het album u vooral niet de verkeerde indruk geven, want van metal is er op dit schijfje geen sprake. Zelf omschrijven ze hun sound als afro-punk, maar dat mag u van ons gerust vertalen als een mix van de Braziliaanse variant van de afrobeat met afro-samba, maar aangezien alle bandleden van Metá Metá trouwe aanhangers van de Candomblé religie zijn, opent MetaL MetaL met Exu een eerbetoon aan de gelijknamige godheid of orisha die in het Candomblé geloof symbool staat voor communicatie en ook aanroepen wordt als bewaker van steden en huizen. Ook Oya (godin van de wind) en Logun (godheid van rijkdom en welvaart) zijn odes aan de gelijknamige orishas. Afrobeatlegende Tony Allen, die meespeelt op São Paulo No Shaking en Alakorô omschreef Metá Metá als: "Rootsy and modern at the same time, Metá Metá are inventors for the new music scene in Brazil!". U begrijpt dat wij dit schijfje warm aanbevelen.

www.maisumdiscos.com | www.xmd.nl

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?