Tony Allen - Film Of Life

Tony AllenHoewel Tony Allen waarschijnlijk voor de rest van zijn carrière vereenzelvigd zal blijven met het afrobeatgenre bewees hij in het verleden al meermaals zijn veelzijdigheid als muzikant. Ook op Film Of Life staan weer een aantal pure afrobeat-tracks: opener Moving On, waarin Tony terugblikt op zijn carrière, het geweldige African Man, Ire Omo, waarvoor hij het gezelschap kreeg van de Nigeriaanse vrouwenband Adunni & Nefretiti en het eerder ingehouden Boat Journey, een rechtstreekse waarschuwing aan Afrikanen die de gevaarlijke overtocht naar Europa willen wagen. Op dit album vind je echter net zo goed seventies psychedelica en funk (Ewa, Afro Kungfu Beat) en de doorleefde vocals van Kuku (die wij leerden kennen dankzij zijn bijdrage op de compilatie Red Hot + Fela) in afsluiter Tony Wood, geven het nummer een negrospiritual-tintje.

Allen werkte voor dit album samen met het Franse producerstrio Ludovic Bruno, Vincent Taeger en Vincent Taurelle, beter bekend als The Jazzbastards, wat wellicht verklaart waarom Film of Life verschijnt op het Jazz Village label en niet op het meer voor de hand liggende zusterlabel World Village. In 2013 verscheen Tony Allen: An Auto­bio­graphy Of The Master Drummer Of Afrobeat, Allen's auto­bio­grafie, en deze Film Of Life mag u rustig beschouwen als de daarbij horende sound­track. Met Damon Albarn werkte Allen al samen voor diens The Good, The Bad And The Queen en Rocket Juice & The Moon projecten en de Blur-frontman duikt ook op Film Of Life weer op: op het ingetogen Tiger's Skip speelt hij melodica en voor Go Back leende Albarn ook zijn stem. Gevarieerd album met Allen's drumstijl als rode draad.

Tony Allen speelt op 24 oktober in het Théâtre National in Brussel ter gelegenheid van het Festival des Libertés/Vrijheidsfestival en als onderdeel van de eerste Felabration op Belgische bodem!


www.tonyallenafrobeat.com | www.jazzvillagemusic.com
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?