Brazilika: 20th Year Anniversary Album, Celebrating The Best Of Far Out + Amplificador: Novíssima Música Brasileira, The Brazilian 10's Generation

BrazilikaOm de twintigste verjaardag van het label te vieren verzamelde labelbaas Joe Davis - volgens Gilles Peterson: "...the man who opened up Brazil to the entire deejay culture around the world." - een bloemlezing uit het ondertussen goed gevulde archief van Far Out Recordings. Op Brazilika: 20th Year Anniversary Album vindt u 15 tracks van uiteenlopende Braziliaanse artiesten als Azymuth, Os Ipanemas, Sabrina Malheiros en Banda Black Rio die een staalkaart vormen van de releases waarmee Far Out Recordings ons de afgelopen twintig jaar keer op keer verraste en verwende. Kers op de feesttaart is het tweede schijfje gevuld met een meer dan een uur durende megamix van Spiritual South (Mark Robertson).

AmplificadorMaar het label kijkt natuurlijk niet enkel achterom, en met Amplificador ("versterker"), een compilatie die evolueerde uit de gelijknamige muziekblog van Marcelo Monteiro, Eduardo Rodrigues, Mateus Campos en Ricardo Calazans, houdt Far Out Recordings de vinger aan de pols van de recentste evoluties in het Braziliaanse muzieklandschap; een muzieklandschap dat, te oordelen naar de tracklist van Amplificador met bijdragen van onder andere Abayomy Afrobeat Orchestra, Zebrabeat Afro-Amazônia Orquestra en Iconilli, erg door afrobeat gekleurd wordt. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er op deze compilatie ook geen andere genres terug te vinden zijn: artiesten als Ive Seixas of Fabricio Fortes geven een nieuwe invulling aan de música popular brasileira of MPB en Passo Torto staat dan weer voor een nieuwe kijk op het sambagenre. Met Amplificador bewijst Far Out Recordings nogmaals dat Brazilië blijft bruisen van nieuw muzikaal talent.

www.faroutrecordings.com
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?