Bounty Radio #31 Darandi

Radio Mukambo Bounty Radio is terug met de eerste gebruikelijke aflevering van 2017. Aurelio levert met 'Darandi' het album van de week. Verder beluisteren we nieuw en te verschijnen materiaal vanop enkele eilanden. De Bounty Radio cruise gaat van de Caraïben, de Bahama's, Puerto Rico en Isla de Provincia naar Kaapverdië en Mauritius.

Aurelio levert met het Album van de week Darandi. Darandi viert de 30 jaar waarin Aurelio de Paranda muziek van de Garifuna speelt. Aurelio staat gekend voor zijn live performance, en de nieuwe studio-opnames op dit album moeten dat gevoel overbrengen. Daarvoor werden alle muzikanten samen in één ruimte opgenomen. Het album is meer bedoeld als een terugblik op het volledige oeuvre van Aurelio. Darandi bewijst zich niet zozeer door nieuwe nummers (Het album bevat maar 3 volledig nieuwe nummers) maar wel door Aurelio zijn prestatie waarin hij de cultuur van de Garifuna beschermt en tracht door te geven aan de volgende generatie. Je hoort hier wat meer achtergrond over Darandi.

Voor hun nieuwste album trok Ondatrópica naar Isla de Provincia, een eiland voor de kust van Colombia - waar caraïbische en colombiaanse muziek heel makkelijk mengen. Bekijk hier de sfeervolle clip voor Hummingbird , een andere track vanop dat nieuw album Baile Bucanero.

Verder nog salsa op beats uit Puerto Rico door Bosq, een spannende nieuwe verzamelaar over geëxporteerde muziek uit kaapverdië en een nieuwe verzamelaar over Goombay uit de Bahamas.

Daarnaast meer continentale muziek met tracks uit Sudan, Israel en Ethiopië. Habibi Funk is een duits label dat diep graaft naar vergeten, obscure Arabische jazz en funk uit de 70's en 80's. Onlangs vonden ze in een stockage in Cairo een hoop onverkochte en nooit gespeelde opnames van een artiest uit Sudan, Ibrahim El Hassan die aan de slag ging met lo-fi synthesizers. 4 nummers zijn vanop die tapes gedigitaliseerd en zijn onder een 'pay-what-you-want' manier te downloaden. We luisteren naar de geweldige eerste track.

Verder naar Israel met de Hoodna Orchestra die met Yelem/Beza een eerste 7" uitbrengen gebaseerd op een samenwerking van muzikanten uit Israel en Ethiopië. Beza toont dat we wel één en ander mogen verwachten van die serie! Aansluitend luisteren we naar de spannende ethiogroove 'For Amha' vanop de laatste Ethiopiques 'Mistakes On Purpose' door Girma Bèyènè en Akalé Wubé.Playlist:
1. Ondatrópica - Lazalypso
2. Elkin Robinson - Revolution Time
3. Aurelio - Dondo
4. Les Pythons de La Fournaise - Maloya Ton Tisane
5. Vincent Martin - Uncle Joe
6. Manuel Gomes - Jelivrà Bo Situaçon
7. Ibrahim El Hassan - Track 1
8. Girma Bèyènè & Akalé Wubé - For Amha
9. Hoodna Orchestra - Beza
10. Bosq Y La Candela All-Stars - Ron Blanco Con Coco (feat. Luis De La Rosa Solá)
11. Aurelio - Dugu
12. Mop Mop - Totem Ft. Anthony Joseph (Nicola Cruz Remix)
13. Sumohair - Tropical Raindrops
14. Nickodemus & Simbad - BerimBOOM
15. Sonzeira - 1 Toque (Tahira Rework)
16. Len Leise - O Caminho (Len Leise Dub Version)

Tekening door Bounty Radio © geinspireerd door de track Tropical Raindrops van Sumohair
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?