Bounty Radio #32 Targ

Radio Mukambo Episode 32 van Bounty Radio stopt in TunesiŽ voor het Album van de Week ('Targ'), plus meer exotische tracks met een portie bass met Gato Preto, Blitz The Ambassador, Novalima & Octa Push.

Het Album van de Week is deze week'Targ' door Bargou08 . Bargou is de bergachtige regio tussen Algerijnse en Tunesische grens, waar Nidhal Yahyaoui opgroeide. De 08 is het zonenummer van de regio - maar ook een scheldwoord, gebaseerd op de armoede in de regio. De regio is arm maar ook geÔsoleerd waardoor de lokale muziek een eigen klank kreeg. De band verzamelde al 10 jaar de typische muziek uit de regio: sommige instrumenten zoals de fluiten in de opnames zijn eigen aan de regio. Andere instrumenten worden dan weer op een geheel eigen manier bespeeld. Bargou08 nam deze muziek op in een hectische opnamesessie waarbij de schuur en keuken van de ouders ingepalmd werd! Een minidocumentaire kan je hier bekijken. De mix van traditionele muziek op stevige Moog bass ging niet onopgemerkt voorbij. De volledige review lees je hier op Tropicalidad. Targ is ook het Album van de Week in Radio Mukambo!.

Meer muziek in deze aflevering van Blitz The Ambassador die met 'Diasporadical' een krachtig en bitter hiphopalbum uitbrengt. In deze kortfilm die bij het album hoort, toont de Ghanees dat hij ook een talent heeft voor film. Must see!

Verder luisteren we naar een nieuw, te verschijnen project op Real World Records: Les Amazones d'Afrique is een West-Afrikaanse supergroep bestaande uit enkel vrouwen. Hun mix van afrofunk, soul en dub komt waarschijnlijk nog eens langs in Bounty Radio! Er is ook nog de Turkse psychedelica van Baba Zula, Afrobass van Gato Preto - Het album Tempo verschijnt binnenkort - en het Portugeese duo Octa Push. Beide spelen op 9 maart in de Voorruit in Gent.Playlist:
1. Toots & The Maytals - Funky Kingston (RocknRolla Soundsystem Edit)
2. Bobby Raveen - Soca Fusion (Sibu & Joe Nagall edit)
3. Gato Preto - Dia D
4. Blitz The Ambassador - Long Time Coming (feat. Patrice)
5. Bargou 08 - Mamchout
6. Nova Lima - Mi Canto (Spy From Cairo Remix)
7. La Mabanegra - Me Parece Perfecto
8. Collocutor - Agama (Contours Vs Collocutor)
9. Rimon & Nomad Magush - Kubuneh Adubada
10. Thievery Corporation - Letter to the Editor
11. Les Amazones díAfrique - Doona (feat. Mamani Keita)
12. Bargou 08 - Wazaa
13. Baba Zula - Cecom
14. Octa Push - Zeca (feat. Gospel Collective)

Tekening door Bounty Radio ©
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?