Bounty Radio #34 Baile Bucanero

Radio Mukambo Baile Bucanero van Ondatrópica is ons Album of the Week. Meer Caribische ritmes komen voorbij, samen met nieuwe Calypso uit Trinidad, Zimbabwaanse pop en een nieuwe Anchorsong op het einde.

Na het debut van Ondatrópica in 2012 duurde het tot dit jaar alvorens het project van Will Holland en Mario Galeano nog eens iets nieuws uitbrachten. De verwachtingen lagen hoog maar deze "Baile Bucanero" maakt het allemaal waar. Het album is opgenomen tussen Bogotá en Isla De Provincia en combineert ritmes die te vinden zijn in Colombia met invloeden uit de Caraďbische kust. Concreet horen we de te verwachten Cumbia (het tijdloze "Soy Campesino") en Gaita (We luisteren naar Caldo Parao). Maar "Trustin'" is dan weer knappe Roots Reggae en Come Back Again roept dan weer vroege Digital Dance Hall op. Er is ook nog wat folk (Hummingbird) en Lazalypso heeft wat New Orleans in zich. Enerzijds zo divers en anderzijds zo geworteld in Colombia: Baile Bucanero toont wat voor een muzikale 'melting pot' Colombia is, en Ondatrópica laat het allemaal heel eenvoudig klinken. Het volledig album is hier te beluisteren en te koop.

Ook Rising Tide, het vorig album van Mokoomba stamt uit 2012. En ook Mokoomba is terug met een sterke opvolger 'Luyando'. De rockset van Rising Tide heeft plaats gemaakt voor een intiemer en akoestische set. De nummers vertellen over het leven in Victoria Falls, maar het is vooral de meerstemmigheid die het album doet schitteren. Dat, en energetische nummers zoals Kulindiswe en Kambowa die bewijzen dat je geen elektronische beat nodig hebt om een album te doen swingen. Luyando is een soepel en aanstekelijk akoestisch album geworden. De volledige review kan je hier lezen.

Andere noemenswaardige nummers zijn een track van het nieuwe album Where The Galleon Sank van singer-songwriter Kobo Town (Trinidad/Canada) die Calypso heruitvindt. Roger Raspail brengt zijn 2e solo album uit in 20 jaar. Op Dalva hoor je Gwo Ka, Jazz en Cadence. In 2016 werd de Beste Single toegekend aan IFE en de band lanceerde net het militante "Bangah (Pico Y Palo)" als aankondiging van hun eerste album! We luisteren naar een dubversie van Jstar's "Baby Fan Ying" (met MC MouseFX uit Hong-kong) We sluiten de show af met de warme electronica van de Japanese Anchorsong. Deze nieuwe single verschijnt in mei 2017.De trailer voor Mokoomba's Luyando


De muziekvideo voor Baby Fan Ying


Anchorsong speelt 'Oriental Suite'


Playlist
1. Jardin de Amor (ALQSBS Refix) - Los Destellos
2. Cultura Potiguar - Supersan ft. Neguedmundo
3. Come Back Again - Ondatropica (Soundway)
4. Fan Ying Dub - JStar
5. Baleka (Siwo Edit) - Zimba (Nyami Nyami)
6. Kambowa - Mokoomba (Outhere)
7. Pa’Tras - Tribu Baharu (Electric Cowbell)
8. Caldo Parao - Ondatropica (Soundway)
9. World is Turning - Kobo Town
10. My Corn Tree - Last Bardjohn of Calypso
11. Kalypso Ka - Roger Raspail (feat. Anthony Joseph) (Heavenly Sweetness)
12. Poze - Lakou Mizik (Cumbancha)
13. Chive Soup Merengue - Cyril Diaz & His Orchestra (Soundway)
14. Bangah (Pico Y Palo) - IFE (Discos Ifa)
15. Jardines (DJ Caution Remix) - Lido Pimienta
16. Yambu (Daisuke Tanabe and Yosi Horikawa Remix) - Havana Cultura Band
17. Anchorsong - Slider (Tru Thoughts)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?