Bounty Radio #35 Half Man Half Clap

Radio Mukambo In episode 35 starten we met stevige cumbia sonidera, groovy afrobeat en global beats uit Colombia, Ghana en zelfs Sudan. Ons album van de week, Half Man Half Clap van Supersan tilt global bass naar een nieuw niveau. Je krijgt nog gloednieuw materiaal te horen van Blay Ambolley, Quitapenas en meer.

Ons Album van de Week is deze week Half Man Half Clap van het Griekse producerduo Supersan. Supersan is het project van Panama Cardoon (Carnibal Records) en Mister Kentro (Balkan Riddims). Op dit debut werken ze samen met een lange lijst gastmuzikanten en -stemmen, waarvan ze de meeste nooit echt ontmoetten. Het album beslaat een breed spectrum van global bass en electronica: je hoort Cumbia, Forró en Afrobeat naast - of gemengd met - Reggaeton, Dancehall, Breakbeat en Moombahton... Naast de sterke vocals van Princesa, MC Zulu en Neguedmundo krijg je ook enkele verrassende instrumentale nummers zoals Santa Luzia waar Afro-House en Dub elkaar moeiteloos afwisselen. Het album is hier te verkrijgen.We starten de show met een prerelease. 'La Kumbia En La Playa' verschijnt op een nieuwe verzamelaar op Dutty Artz: ¡Un Saludo! Mexican Soundsystem Cumbia In LA. Voor deze verzamelaar met cumbia's vanop het label Discos Barba Azul uit L.A. sloegen Dutty Artz en Songs From Home (een nieuwe imprint van Sahel Sounds) de handen ineen. Curators van dienst zijn DJ /Rupture en DJ-Antropoloog Xandão. Via ¡Un Saludo! brengen ze het onbekende fenomeen van de mexicaanse soundsystem Cumbia naar buiten. Verwacht je aan vervormde vocals, melancholische synths, overdubs en Saludos: begroetingen en wensen van de DJ voor afwezige geliefden en familie. Vermoedelijk niet voor iedereen - maar intrigerend is het wel.

Een ander nog te verschijnen album is Ketan, dat is nieuw werk van Blay Ambolley. Wij luisteren naar de track Teacher. Ambolley zijn stijl is een unieke combinatie van highlife, afrobeat en jazz - vaak gecombineerd met rake en grappige teksten. Ketan verschijnt op 12 mei via Agogo Records.

Andere tracks die gespeeld werden waarvan er ook mooie video is:
Een track vanop Tamikrest nieuwe album Kidal (hieronder teaser voor dat album), een nummer vanop de herrezen Inna De Yard All Stars - Soul Of Jamaica (met docu) en M.Anifest: afrobeats met videoclip.

Playlist:
1. Grupo Kual - La Kumbia En La Playa
2. Orkesta Mendoza - Cumbia Volcadora
3. Supersan ft. Princesa - Musica Del Barrio
4. Quitapenas - La Bestia
5. Jupiter & Okwess - Ekombe
6. Ogun Afrobeat - Efon
7. Dele Sosimi - E Go Betta (O’Flynn edit)
8. Blay Ambolley - Teacher
9. Supersan ft. BNC The Disco Vampire - Danger
10. Sunka ft. Raspapulaman - Colombian Party
11. M.Anifest - B.E.A.R
12. Whispers - Sufyvn
13. Tamikrest - War Tila Eridaran
14. Ethio Stars | Tukul Band feat. Mulatu Astatke - Tiz Balegn Gize
15. Inna De Yard All Stars ft. Lloyd Parks - Slaving


Tekeningen door Bounty Radio ©
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?