Bounty Radio #41 Tenere

Radio Mukambo Welkom in episode 41 van Bounty Radio. Afous D'Afous levert met Tenere het album van de week. We luisteren naar nog te verschijnen materiaal vanop Sweet As Broken Dates, de nieuwe verzamelaar met muziek uit SomaliŽ op Ostinato Records. Plus meer Oosterse geluiden, Afro grooves en we eindigen met frisse Reggae. Tune in! Episode 41 is de laatste episode van dit 2e seizoen. Bounty Radio gaat terug on air op 24 Augustus.Afous D'Afous levert met Tenere het album van de week. De zes rockers uit zuid-AlgeriŽ namen hun album al op in 2015. Pas recentelijk werd het album internationaal uitgebracht op Sahel Sounds. Afous D'Afous werd gevormd door Kader Tarhanine die in 2010 nationaal doorbrak met een single 'Tarhanine Tegla'. Op de single, en misschien nog meer op de keerzijde 'Tarhanam Toussassi' is te horen dat Kader auto-tune, lo-fi drumcomputer en synths gebruikt naast de gekende Dire Straits-achtige elektrische gitaar (Een gitaarstijl die ook door andere Touareg rockers zoals Tinariwen en Bombino benoemd wordt als hun grootste invloed).
Door die combinatie van invloeden uit populaire Maghreb muziek en vertrouwde gitaarriffs is Tenere een fris album geworden onder de soms iets te monotone Desert Blues albums.

Meer muziek uit Noord-Afrika naar aanleiding van een Boiler room live DJ set door de man achter Habibi Funk, het label dat zich specialiseert in het heruitbrengen van Noord-Afrikaanse funk, soul & grooves. Je hoort in deze episode Alech - Carthago, een nummer dat ook te horen was in ide set uit Beiroet.

We luisteren ook naar nog te verschijnen materiaal vanop Sweet As Broken Dates, de nieuwe verzamelaar op Ostinato Records. Daarvoor selecteerde het label enkele nummers uit een collectie van 10.000 tapes die begraven werden in buurlanden van Somali toen een luchtaanval in '88 die dreigde te vernietigen. Ongetwijfeld meer over deze tour-de-force in volgende afleveringen.Meer Latin en Reggae op het einde van de show. Bijzonder aanrader is het 'Name your price' album Going Back To Cali'. Hiphop-legende Cut Chemist bracht uit Colombia een aantal nummers mee die hij liet remixen door enkele van onze favoriete producers: Supersan, Los Chicos Altos, Sumohair,...

We richten ook even je aandacht naar het optreden van Systema Solar op het Trefpunt Festival. Je kan de Colombiaanse live-sensatie op 18 juli aan het werk zien op het Walder De Buck plein in Gent. Op diezelfde avond kan je Gaye Su Akyol ook aan het werk zien. De avond is een samenwerking met organisator Binair01.

The Earth Dance vanop Hugo Kant's nieuwe album Out Of Time is voorzien van een geweldige videoclip, die opgenomen werd in de maandelijkse videoselectie van Groovalizacion Radio. Inschrijven voor die maandelijkse updates doe je hier!

Playlist
1. Soudani Manayou (Cervo Edit) - Majid Bekkas
2. Arhegh Danagh - Afous díAfous
3. The Earth Dance - Hugo Kant
4. Rag waa Nacab iyo Nasteexo (Men are Cruel and Kind) - Aamina Camaari
5. Nen Lambo - Bill Loko
6. Alech - Carthago
7. The Revolution Will Not Be Televised (Tahira Afrobeat Mashup) - Abayomy Afrobeat
8. Nak Amahah - Afous díAfous
9. Sirens of the Nile - The Spy from Cairo
10. Everyday Another Sanction (feat. Chezidek & Adrian Sherwood) - Coldcut & On U-Sound
11. 24/7 - Sr. Wilson & The Island Defenders
12. El Boton Del Pantalon - Systema Solar
13. Lluvia - Los Chicos Altos

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?