The Souljazz Orchestra - Under Burning Skies

The Souljazz OrchestraVoor deze nieuwe langspeler trokken de Canadezen van The Souljazz Orchestra resoluut de kaart van de eighties. Het begint al met het wat kitscherig ogende hoesontwerp van Souljazzer Pierre Chrétien (toetsen, percussie en vocals), maar door gebruik te maken van vintage synthesizers en oude drummachines creëerden ze ook een auditieve retro ervaring. Under Burning Skies opent met het excellente Dog Eat Dog, afrobeat meets funky disco om uw vingers bij af te likken. Het fascinerende Lufunki doet dan weer denken aan een ontmoeting tussen de Ethio-jazz van Mulatu Astatke en de elektronische B-Boy beats van Afrika Bambaataa. Richting Caraïben gaat het met Sorrow Fly Away, een streepje calypso, en zouk met Tambour A Deux Peaux en het heerlijke Oublier Pour Un Jour. De instrumentale titeltrack deed ons vanwege de dominerende blazers dan weer denken aan het Amerikaanse Hypnotic Brass Ensemble. Holla Holla is gewoon lekker stevige stomende afrobeat met psychedelische eighties synths en Is Yeelyel is dan weer een fantastische cover van de Somalische funk- en discoband Dur-Dur Band. De uitstekende afsluiter Aduna Jarul Naawo, met Elage Mbaye op vocals, dompelt de luisteraar tenslotte nog even onder in een heerlijk Orchestra Baobab sfeertje. Een van de absolute wereldtoppers van het afgelopen jaar!

The Souljazz Orchestra staat samen met Kondi Band in de Brusselse Ancienne Belgique op 30 september!www.souljazzorchestra.com | www.strut-records.com

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Ik heb het geloof ik al eerder eens geschreven, ik ben blij dat ik in 2009 mee aan de basis lag van hun eerste concert op Belgische bodem. Dat was in de Kuub van de Warande. Top-avond met een top-band. Sindsdien ook al hun ander werk gekocht en er geen seconde spijt van gehad.
Peter "Baobab" Gevers | 24 september 2017
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?