Tinariwen - Amadjar

TinariwenHet verhaal achter deze Amadjar (Tamasheq voor "onbekende bezoeker") begint in oktober 2018 op het Taragalte Festival voor nomadische culturen in de Marokkaanse Sahara. Na hun set op het festival reden de leden van Tinariwen meteen door richting Nouakchott, de hoofdstad van MauritaniŽ, een trip van bijna twee weken. Elke avond hield de karavaan ergens halt en begonnen de verschillende muzikanten onder de prachtige open sterrenhemel te werken aan de fundamenten voor deze langspeler. Eenmaal op hun bestemming trokken ze twee weken lang de Mauritaanse woestijn in vergezeld door de Moorse griot Noura Mint Seymali en haar echtgenoot, gitarist Jeich Ould Chigaly.

Alle nummers op Amadjar werden in enkele takes zonder toegevoegde effecten opgenomen in een grote tent door de tot mobiele studio omgebouwde campingcar van het Franse productieteam. Hoewel nadien nog instrumentatie van westerse musici als Bad Seeds violist Warren Ellis, mandoline en charango-speler Micah Nelson (zoon van countrylegende Willie Nelson en gitarist in de band van Neil Young) en gitaristen Stephen O'Malley, Cass McCombs en Rodolphe Burger werd toegevoegd, zal het u niet verbazen als wij stellen dat je op dit album de woestijn haast kunt proeven en de sound van deze legendarische Toeareg-band zich in zijn meest breekbare en puurste vorm ontvouwt.

Tinariwen komt Amadjar op 26 oktober voorstellen in de Antwerpse TRIX en op 27 oktober in het Leuvense Depot!www.tinariwen.com | www.pias.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?