Sergent Garcia / Mascaras

Sergent Garcia / MascarasKakelvers is Mascaras van Sergent Garcia niet meer, maar beloofd is beloofd, dus gooien we het plaatje gedwee op de tropicalidad.be testbank. De Parijs-Spaanse salsa-muffin zit ondertussen bijna tien jaar in het vak en Mascaras is zijn vierde release. Met zijn eerste, Un poquito quema'o (1999), werd hij pionier in het smeden van reggae en salsa tot een stomend geheel en leverde een bijzonder verfrissende plaat af. Zeven jaar later lijkt het alsof meneer Garcia zijn succesformule van weleer onverhoopt nieuw leven wil inblazen met tal van andere genres — en hoopt daardoor ook in de platenkast van de minder wereldse muziekliefhebber te belanden.

Desondanks kent het plaatje toch enkele hoogtepunten. Nummers als Píntame doen terugdenken aan de hoogdagen van Sergent Garcia, ondanks het onvermijdelijke reggaeton-beatje dat er ingeslopen is. De cumbia met reggaeton-saus in Yo Me Voy Pa' La Cumbia doet het al stukken minder en de franse rap op Si Solo Fuera Yo Un Pájaro is vrij platjes. Met Non-Words meet hij zich een kop vol rastas aan en slaagt er ook nog in om een proper reggae-nummer neer te zetten in de stijl van één der Marley-zonen naar keuze — al verloochent hij zijn roots ietwat met dit nummer. De instrumentale afsluiter El Camion No Para probeert de plaat nog te reden met een funky-uitstapje, maar helaas.

Geen hoogvlieger dus, maar al bij al een plaatje dat zonnig en zomers kinkt en dat bij het grotere publiek misschien meer in de smaak zal vallen — tuff luck voor de latino die-hards onder ons. Voorsmaakjes vind je op zijn website en op onze eigenste radio mag de hoogvlieger Píntame momenteel de kop trekken.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?