Sangit - Studio Sessions

SangitVoor deze Studio Sessions bundelde het Cumbancha label de verschillende nummers die de IsraŽlische producer, percussionist en songwriter Sangit tussen 2012 en 2021 met tientallen muzikanten van over heel de wereld opnam voor zijn gelijknamige audiovisuele project waarbij elk nummer werd steeds vergezeld van een begeleidende videoclip. Alle meewerkende muzikanten hier gaan opsommen zou ons te ver voeren en wij besloten dus vooral te focussen op de gastvocalisten.

Opener Music Is Love, waarin naast Sangit's wederhelft Noa Golan ook nog Yuval Gilboa, Yuval Teperberg, Dvir Cohen, Tammy Ben Hadar, Romi Segal, Eyal Oz en Vered Parhi te horen zijn, was destijds meteen ook de allereerste opname in de reeks. In Cantar, mestizo waarin Spaanse en Arabische invloeden elkaar afwisselen, horen we dan weer Abate Berihun, Albert Amar en Urijah. Het nummer werd opgedragen aan Lear Lahav Amran, een beloftevolle singer-songwriter die enkele dagen voor de originele release van het nummer omkwam in een auto-ongeval. Another Day voert ons dankzij het sitar-werk van Shlomo Oz en de bansuri-fluit van Omer Gonen Haela mee naar het Indische subcontinent (vocale bijdragen komen deze keer van Sharon Azarya, George Yousef Simaan, die ook de oud voor zijn rekening neemt, Safu Abu en Yinon Darwish).

Sangit vervolgt met het ingetogen Kol Ma Sheyesh Bach ("alles wat in je zit, dat ben jij zelf"), een nummer waaraan enkel vrouwen meewerkten en waarin de stemmen van Din Din Aviv en Lea Shabat wondermooi in dialoog gaan. Dan gaat het richting BraziliŽ voor de hoogst aanstekelijke samba-funk meets hip-hop en rock van Vem Vem met Elisete Retter en Juares Dos Santos op lead vocals. We zitten weer volop in het Midden-Oosten met Kolot Hozrim ("stemmen uit het verleden") waarin het Hebreeuws van HaÔm Uliel en het Arabisch van Odelyah elkaar symbolisch aanvullen.

Zoals de titel al aangeeft, schakelen we voor La Musique Mon Soleil even over op het Frans, al werden de vocalen ingezongen door de Braziliaanse Flavia Nascimento. West-Afrika meets Israel voor het funky Anta La Balo ("Dunu nya o anta la balo" is Soninke voor "in het leven kent niemand zijn lot") waarin de Burkinese Kadi Coulibaly de microfoon deelt met de IsraŽlische Adina Shine. We blijven nog even in Afrika voor Wee Kassa ("hou je hoofd koel"), het nieuwste nummer in de reeks met een indrukwekkende Cumbancha all-star cast waarin onder andere Dobet Gnahore, Lakou Mizik, Sierra Leone's Refugee All Stars, Rocky Dawuni, Daby Tourť, Kimi Djabatť, Razia en Sarazino elkaar afwisselen. Besluiten doen we met Gheni Li, Marokkaans voor "zing voor mij".

Wereldmuziek is een wat vergeeld label dat ondertussen ook nog eens redelijk politiek incorrect geworden is, maar dat we soms bij gebrek aan beter toch blijven hanteren en wat betreft deze 'Studio Sessions' zouden we ons eerlijk gezegd geen betere omschrijving kunnen bedenken!www.sangitmusic.com | www.cumbancha.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?