Obatala en Seun Kuti? en een plaatje van Seun!

Obatala in het gezelschap van Tony AllenEnkele dagen geleden kwam Kobe Proesmans hier aandraven met een wel héél leuk nieuwtje. Kobe is de man achter Obatala, een bende niet onbekende musici van eigen bodem die geregeld enkele groten der wereldmuziek inviteert voor enkele jam sessies en dito concerten. Wijzelf waren de gelukkige getuige van hun fenomenaal onderonsje met Baba Sissoko en wijlen Miguel "Angá" Diaz in de AB. Nu blijken er plannen te zijn om volgend jaar te gaan samenwerken met de jonge afrobeat rebel Seun Kuti. Dat we hier op tropicalidad.be een zwak hebben voor Seun Kuti mag duidelijk zijn en daarom juichen we dergelijke praktijken van harte toe, te meer de plannen nog in hun kinderschoenen staan. Op 7 december kun je trouwens een open Obatala repetitie meemaken in Trix (Antwerpen).

Seun KutiNu is die Seun Kuti niet zo makkelijk te strikken, zelfs niet om een plaatje uit te brengen — de man weet zich wel in een wolk van mysterie te hullen. Hedoch, ons onvolgbaar speurwerk valt niet te onderschatten want via via hebben we dit hoopvol nieuws vast gekregen: "We have recorded in Lagos 3 songs that will come out as two 12" in january and march/april. The album, produced as well by Martin Meissonnier, should come later. The sounds are hot!" Driewerf hoera!

In afwachting van de resultaten van dit heuglijk tweeluik hebben opnieuw een live video fragment van de illustere Seun Kuti voor u weten op te diepen. Deze keer op het Roll Back Malaria concert vorig jaar in Dakar en het nummer heet (niet toevallig) Mosquito song.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?