Wunmi Live

WunmiWat doet de voormalige zangeres van Soul II Soul op een wereldmuziek blog als deze? Een terechte vraag, maar die excentrieke madam schijnt Nigeriaanse roots te hebben en die komen de laatste tijd meer en meer tot uiting. Een goede zaak dacht ik zo. In de Londense underground dance scene doen Wunmi's african grooves het naar 't schijnt bijzonder goed.

Zonder het te weten heb ik een paar electro-afro compilaties liggen waarop Wunmi te horen is: African Travels (in samenwerking met Masters at Work) en Red Hot + Riot (tribute to Fela Kuti), twee uitstekende verzamelplaatjes. Een full-album is er (nog) niet, maar haar naam prijkt al op uiteenlopende plaatjes (een overzicht is op haar site te vinden).

Op de jongste editie van Cactus festival was Wunmi ook present. Ik heb er meer en meer spijt van dat ik Cactus dit jaar links hebben laten liggen, want dit jaar stonden ook Babylon Circus (onze gemiste kans van deze zomer) en Zuco 103 in de line-up. Gelukkig komt Club Tropical ons deze week verwennen met 20 online minuten van Wumni's concert op Cactus: u hoort achteenvolgens MAW Expensive (featuring Masters at Work) en Zombie - part one (featuring Bugz In The Attic).

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?