DJ Dolores @ Zuiderpershuis

DJ Dolores (Zuiderpershuis)Nu tim doorheen zijn aanzienlijke stapel cd's is geraakt, is het meer dan tijd voor een streep live muziek. De Braziliaan Helder Aragão, beter bekend als DJ Dolores bracht eind vorige maand zijn derde album 1 Real uit — dat nu vermoedelijk bovenaan wouters torenhoge cd-stapel ligt te wachten op een intensieve test-drive. Sinds DJ Dolores in 2004 een BBC World Music Award (in de Club Global categorie) in de wacht sleepte is hij een graaggeziene gast in de betere clubs waarhij traditionele Braziliaanse muziekjes op geraffineerde wijze versnijdt met dansvloer-vriendelijke beats. Afgelopen dinsdag was hij te gast in het Antwerpse Zuiderpershuis en uw trouwe frontstage reporter was uiteraard weer van de partij.

DJ Dolores (Zuiderpershuis)DJ Dolores (Zuiderpershuis)
DJ Dolores (Zuiderpershuis)DJ Dolores (Zuiderpershuis)
DJ Dolores (Zuiderpershuis)DJ Dolores (Zuiderpershuis)
DJ Dolores (Zuiderpershuis)DJ Dolores (Zuiderpershuis)
Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ons te wachten stond. Op plaat klinkt DJ Dolores behoorlijk aanstekelijk, maar hoe deze knoppendraaier het er live van af brengt was een groot vraagteken. Tot mijn vreugde trad de man uit Recife aan in het charmante gezelschap van twee doorgewinterde blazers, een piepjonge gitarist en een zangeres-streep-percussioniste. Het begon wat aan de lauwe kant en de ietwat verlegen Aragão kreeg van achter zijn laptop de boel niet direct aan het swingen. Het Zuiderpershuis-publiek zat letterlijk en figuurlijk te ver van het podium. Doodjammer, want on-stage was het wél feest & meneer Dolores haalde met bezwerende gebaren bijzonder lekkere klanken uit zijn electronica die de live-muzikanten van wat extra punch voorzagen.

De obligatoire pauze kwam behoorlijk ongelegen en DJ Dolores verzocht bijgevolg iedereen met lichte dwang enkele caipirinhas soldaat te maken. Gelukkig hadden ettelijke Zuiderpershuis-gangers zijn raad opgevolgd en de tweede set werd dan ook een stuk broeieriger dan de eerste. Er gingen prompt meer heupen aan het wiegen en de mond­hoeken van DJ Dolores & Co gingen definitief de hoogte in. Als afsluiter naaide hij twee van mijn favorieten (Tocando o terror en Sanidade) keurig aan elkaar waarvan we in de rapte nog enkele bewegende beelden van konden schieten. Een uiterst sympathiek concert dat wat mij betreft een iets uitzinniger publiek verdiende. Met een beetje geluk krijgt DJ Dolores in het komende festivalseizoen een herkansing.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?