Damian Marley / Welcome to Jamrock

Damian Marley / Welcome to JamrockHet valt best wel tegen om de recentste plaat van Damian Marley hier in ons belgenland vast te krijgen. We lieten u al eerder weten dat we halverwege september zijn derde cd zouden kunnen verwachten. Bijna een maand later ligt dan toch hier een rond schijfje te blinken, getiteld Welcome to Jamrock! Ik kan u al verklappen dat het wachten de moeite waard is geweest: de jongste telg van de Marley's heeft zichzelf op de reggae-kaart gezet.

Langs deze kant van de planeet hoorden we er bitter weinig van, maar de gelijknamige single heeft het in de V.S. bijzonder goed gedaan en daarom zaten de amerikaantjes net iets harder op de release van het full-album te wachten. Den deze niet meegerekend natuurlijk ;-) Damian "Jr. Gong" Marley is er, na Halfway Tree, een tweede maal in geslaagd om dancehall, reggae en hiphop om te toveren in een markante plaat.

In de opener Confrontation toast Damian er gelijk op los: "Any day, revolution might erupt / And the skies over Kingston lighten up", en daarmee is ook het thema van de hele plaat gezet. Voor hij zich waagt aan de titeltrack, gaat het de rustige kant op met There for you. Al zijn de backing-vocals en de intro net iets te slijmerig, van die sexy easy going riddim kan ik geen genoeg krijgen. Tot het excellente Welcome to Jamrock uit de boxen knalt natuurlijk.

In tegenstelling tot zijn broers blijft Damian niet teren op het werk van vader Bob, al zondigt hij zich toch n maal aan een dancehall-meets-daddy-Marley cover van Exodus. Onder de titel Move! naait hij naadloos het originele refrein aan zijn eigen interpretatie van het nummer. Ok, de sound van We're gonna make it lijkt uit de klassieker Legend weggelopen te zijn, toch drukt Damian zijn eigen stempel op het nummer. Er is wel één ding waar 'm van af moet blijven: R&B. Zo vallen Beautiful en Pimpa's paradise aardig uit de toon. Afsluiter Khaki Suit is best het vermelden waard, als is het maar voor de samenwerking met Bounty Killer en grapjas Eek-a-mouse.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
welcome to jamrock is echt een aanrader
koen sweeck | 6 maart 2006
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?