Silvério Pessoa verrast in Flagey

Silvério Pessoa (Flagey)Silvério Pessoa (Flagey)
Voor we ons met volle overgave in het festivalseizoen storten gingen we vorige week een laatste portie wereldmuziek tot ons nemen in het com­for­tabele kader van het Flagey gebouw in Brussel. Op het menu stond Silvério Pessoa, een (voor ons althans) onbekende jongeling uit Pernambuco (Brazilië) die de traditionele forró van een urban verpakking voorziet. Uit wat we lazen en hoorden bleek al snel dat we dit concert als rechtgeaarde wereld­muziek­lief­hebber beter niet aan onze neus lieten voorbij gaan. We gingen afgelopen woensdag in Studio 4 verifiëren of ze het bij het rechte eind hadden.

Silvério Pessoa (Flagey)Silvério Pessoa (Flagey)
Silvério Pessoa (Flagey)Silvério Pessoa (Flagey)
Silvério Pessoa (Flagey)Silvério Pessoa (Flagey)
De start zat Silvério niet zo mee. Wegens een dienstweigerende micro­foon moest de man tot drie maal toe zijn openingsnummer inzetten — gelukkig was de ver­rassend volle zaal gezegend met een vergevens­gezind publiek. Zijn recentste album Coração acoustico e Cabeça electrica (Portugees voor "akoestisch hart en elek­trisch hoofd") omschrijft zijn muzikaal handelsmerk treffend. De opzwepende Braziliaanse forró ligt niet alleen nauw aan zijn hart, maar staat ook op zijn voorarm gatatoeëerd. Met een subtiele urban touch is hij één van de aanvoerders van de jonge garde forró-vernieuwers.

En terecht, want door zijn meesterlijk gedoseerde hoeveel­heid elektronica klinkt hij even authentiek als vernieuwend. En dat kon het Flagey publiek en ondergetekende best wel smaken. Weer een naam om te onthouden, die Silvério Pessoa, en een plaat om dringend eens van dichtbij te bekijken. Wordt hopelijk vervolgd!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?