Het nieuwste woord!

Af en toe kom je wereldmuziek tegen waar je het niet zou verwachten... Zo is ondergetekende geabonneerd op een e-mailnieuwsbrief over taal, genaamd Taalpost (hoe origineel!). Daarin wordt elke week een nieuw woord in de kijker gezet, en deze week: reggaeton!

Ik citeer: "Reggaeton is een Zuid-Amerikaanse hiphopstijl die wordt gekenmerkt door pompende beats uit een drummachine. In andere delen van de wereld is deze muziekstijl in bepaalde subculturen al langer bekend; in Nederland is hij sinds de afgelopen zomer ook populair. 'Reggaeton' is oorspronkelijk een Spaanstalig woord, afkomstig uit het Cara´bisch gebied. Het duidt een latino-muziekstijl aan die be´nvloed is door diverse andere Cara´bische en Zuid-Amerikaanse muziekstijlen, zoals reggae en ragga. Een paar maanden geleden begonnen de Nederlandse kranten erover te schrijven, en geleidelijk wordt het woord algemener."

De nieuwe Van Dale is net uit, dus voor de veertiende editie is het wellicht wat te vroeg, maar wie weet breekt reggeaton zo door dat het in een volgende editie wÚl opgenomen wordt?

Wie zich intussen wil amuseren met het uitbreiden van zijn woordenschat en ook dat in reggeatonsfeer wil doen, kan terecht bij deze woordenlijst van reggeatonslang. Ik zou zo zeggen: bananas!

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Voor nog veel meer info over reggaeton, bezoek de site http://www.reggaeton.be
gunther (website) | 21 oktober 2005
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?