Gipsy.cz - Reprezent + Terne Čhave - More, Love!

In onze niet aflatende zoektocht naar de perfecte zigeunermuziek belandden we deze keer in Tsjechië waar het lokale Indies Scope label ons meteen twee releases voorschotelde.

Gipsy.czVan Gipsy.cz (geboren Radek Banga), die zigeunermuziek met hiphop probeert te rijmen, waren wij alvast weinig onder de indruk. In het beste geval hoort u op Reprezent iets wat aan een zigeunerversie van de truc die Orishas uithaalde met Cubaanse son en rap doet denken (Dokud Dejcham, Gejza Usti), maar de rest van de nummers halen de ergste herinneringen aan een slechte Oost-Europese songfestivalinzending naar boven. Origineel idee, maar qua uitwerking te licht bevonden dus.

Terne ČhaveGelukkig kwamen we de teleurstelling snel te boven met More, Love!, het nieuwste album van Tsjechië’s zigeunertrots Terne Čhave. Dat deze heren wel van een grapje houden mag blijken uit de titel van het album dat vertaald uit het Engels Meer Liefde heet; in het Roma blijken diezelfde woorden echter een heel andere betekenis te krijgen en wordt het zoiets als Hier met je geld maat!. Terne Čhave combineert op een geslaagde manier authentieke zigeunermuziek met rock, iets wat ze zelf graag omschrijven als Rom 'n roll. Leuke update van het klassieke zigeunergegeven naar het Oost-Europa van de eenentwintigste eeuw.

www.indies.eu | www.xmd.nl | www.gipsy.cz | www.ternechave.net

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?