The Quantic Soul Orchestra - Tropidelico

Quantic Soul Orchestra - TropidelicoNet terug van een paar maandjes (vrijwillig) isolement in één van de meer onherbergzame streken van Zuid Amerika, aan het wachten tot Amazon UK een karrevracht nieuwe CDtjes in mijn brievenbus dumpt. Dat is een ideale gelegenheid om een paar al wat oudere, minder bekende pareltjes af te stoffen en in de speler te ploffen. Van de Engelse DJ Quantic, bij voorbeeld, die met zijn nevenproject Quantic Soul Orchestra op zoek gaat naar de roots van de hiphop en soul plaatjes die hij bij wijze van professie aaneendraait. Het is een beproefd concept, maar Quantic heeft van het laatste geesteskind van QSO wel een fijn cross-over plaatje gemaakt. Ooit een Peruaanse pianist funky afrobeat horen spelen? Dit is je kans, en je krijgt er meteen nog een aantal aanstekelijke rifjes bij die wellicht probleemloos de weg naar de hippere Londense nachtclub zullen vinden.

Will Holland aka Quantic zelf heeft al enige tijd zijn thuishaven Worcestershire ingeruild voor de Colombiaanse Eje Cafetero — wie zal hem ongelijk geven. Van daaruit dweilt hij de wereld af als DJ, en sprokkelt hij plaatjes bijeen. In Cali bij voorbeeld, waar hij de Peruaanse pianist Alfredo Linares tegen het lijf liep. In Puerto Rico leende hij Javier Rivera en Hector Sotomayor even van Roberto Roena's begeleidingsband. Een Engelse funkdrummer, een Panamese blueszanger, een Amerikaanse rapper en soulzangeres maken het plaatje compleet. Een uitgelezen bezetting om wat tropische muziekjes uit te proberen.

Daarin slaagt Quantic met onderscheiding. Tropidelico, het vierde plaatje van het Quantic Soul Orchestra, is een afwisselend plaatje met een collectie opgewekte songs die dobberen tussen afrobeat, rap, blues, cumbia en boogaloo. Dat alles met een stevige ondertoon van soul, een genre dat fungeert als perfect bindmiddel. We mochten enige tijd geleden kaartjes weggeven voor het optreden van Quantic Soul Orchestra in Het Depot in Leuven. Wie ze daar gemist heeft, of nog eens wil nagenieten van Peruaanse funk, kan natuurlijk altijd terecht op YouTube.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Idd een ongelooflijk lekker cdtje, ook één van mijn persoonlijke favorieten van vorig jaar…
Jelle (website) | 17 februari 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Voor mij ook één van de favorieten van 2008. QSO is intussen bezig aan een nieuwe plaat, die meer in de richting van Cumbia zou gaan… Yummie!
Jan (website) | 4 maart 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
allright, dat belooft!!!
Jelle (website) | 5 maart 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?