Kasba - Darna + Marockin' Brass - Zazzat

Zowat gelijktijdig belandden deze maand twee Maghrebijns getinte albums op onze testbank en merkwaardig genoeg zijn ze beide afkomstig van groepen uit de Benelux.

KasbaDarna ("mijn huis") is alweer het derde album van het Nederlandse Kasba. Voorganger Zigzag konden wij al redelijk smaken en hun recentelijke passage op Sfinks klonk verrassend feestelijk, benieuwd dus hoe de tagine deze keer zou smaken. Voor Darna ging Kasba op zoek naar de akoestische roots van hun muziek al wil dat nu ook weer niet meteen zeggen dat het daarom een minder swingend album geworden is. Inhoudelijk is Darna dan weer vooral een persoonlijk album geworden; op Nakbi brengt de band hulde aan hun overleden drummer en Hay Manou drukt dan weer het heimwee naar het moederland van de Marokkaanse bandleden uit.

Marockin' BrassVan een heel andere orde is Zazzat van het Belgische Marockin' Brass. Al doet de naam van de band op zijn minst uitbundige feestmuziek vermoeden, dan zal Zazzat toch eerder jazzliefhebbers bekoren. Alle composities op het album zijn opgehangen aan het saxofoonspel van Luc Mishalle, saxofonist, componist en bezieler van de muziekeducatieve organisatie MET-X die meteen ook verantwoordelijk was voor de uitgave van Zazzat. Jazz met een snuifje woestijnzand.

www.kasba.nl | www.met-x.be | www.lcmusic.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?