Grupo Fantasma - El Existential

Grupo FantasmaDit is alweer het derde album van Grupo Fantasma dat op de tropicalidad.be testbank belandt en wat onmiddellijk opvalt aan El Existential is dat het album een stuk steviger klinkt dan z'n voorgangers (Comes Alive en Sonidos Gold). Dat ligt vooral aan Beto Martinez en Adrian Quesada die hun gitaren af en toe stevig van jetje geven.

Voor de rest blijft het Texaanse latincombo doen waar het goed in is: op een haast ambachtelijke wijze cumbia en salsa spelen tot de stukken eraf vliegen. Wij hier bij tropicalidad.be zijn trouwens niet de enigen die Grupo Fantasma ontdekten, want de band is ondertussen al te gast geweest in de legen­darische Tonight Show op NBC en heeft al backings mogen verzorgen voor niemand minder dan Prince! Warm aanbevolen dus en The Making Of willen we u allerminst onthouden.

Update: Grupo Fantasma was zo vriendelijk om twee nummers uit El Existential als download aan te bieden voor de trouwe tropicalidad.be lezers: Telaraña (feat. Curt Kirkwood from The Meat Puppets) (MP3) en El Consejo (ZIP).

www.grupofantasma.com | www.natgeomusic.net.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?