Manu Chao op Rock Werchter

Rock Werchter is nu niet meteen het mekka voor wereldmuziekliefhebbers, zeker niet omdat Couleur Café traditioneel in hetzelfde weekend doorgaat, maar af en toe valt er wel iets leuk mee te pikken. Dit jaar is dat ongetwijfeld het geval op 29 juni, want dan passeren zowel Manu Chao als de ons welbekende Damian "Jr. Gong" Marley. Dat Damian Marley langskomt is geen verrassing. De man is druk bezig met het promoten van zijn laatste werk, en zijn mix van reggae, hiphop en toasting past perfect in het muzikale landschap van Werchter.

Manu Chao is een grotere verrassing. Niet alleen stond hij met heel het circus van Radio Bemba Sound System al op de weide in 2001, maar daarenboven kan je wat hij sindsdien geproduceerd heeft, moeilijk beschuldigen van een hoog rockgehalte. Het muzikale kleinood Sibérie m'était contéee heeft weinig potten gebroken, en hoewel zijn deelname aan Dimanche à Bamako van Amadou et Mariam veel verder ging dan enkel de productie, verwacht ik nu toch niet dat hij daarmee werchter in lichterlaaie zet.

Met een muzikale duizendpoot als Manu Chao weet je uiteraard nooit, maar wellicht wordt het dus wel een gelijkaardig feestje als in 2001. Wat mij betreft geen probleem, want alleen al het feit dat Radio Bemba terug op schok is, is geweldig nieuws! Nog even afwachten in welke bezetting, want ook dat weet je nooit bij Manu Chao. Amadou et Mariam verwacht ik nu niet meteen, maar als je hen aan het werk wil zien, kan je wat later terecht op de hoogmis van dat andere muziekgenre.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?