Zulu 9.30 - Para Todos Los Publicos + Nanai - Sonideros + La Pegatina - Eureka!

Van crisis lijken ze bij Kasba Music nog nooit gehoord te hebben, want het label blijft mestizo-albums afleveren als zoete broodjes.

Zulu 9.30Para Todos Los Publicos (vrij vertaald “voor ieder wat wils”) zo heet de nieuwe langspeler van Zulu 9.30 die met dit album naar eigen zeggen de nadruk wilden leggen op het inhoudelijke van hun songs. Dat resulteert in een poppy ready-for-radio sound die we eigenlijk niet van hen gewend zijn en eerlijk gezegd geen al te langdurige indruk bij ondergetekende achterliet. Check maar eens het bubbelende Suele Pasar dat ons ongewild deed denken aan Ik Neem Je Mee, de hit van de Nederlandse Gers Pardoel. Uitzonderingen in de tracklist zijn het reggaenummer En Otro Lugar en Jo Dono La Cara, zowaar het eerste nummer waarin Zulu 9.30 volledig op het Catalaans overschakelt. Gekeurd en iets te licht bevonden!

www.zulu930.com | www.kasbamusic.com | www.xmd.nl

NanaiNanai is een gezelschap uit Valencia dat met de combinatie van de stemmen van Pilar ‘Pi’ McCarthy en Saúl Vanaclocha alvast een extra troef in handen heeft en ook de fluit van Pablo Riaño geeft de nummers op Sonideros extra kleur. Hoewel de band in eigen beheer al enkele releases uitbracht, beschouwen ze dit album als hun officiële debuut. Net zoals Canteca De Macao deed voor Nunca Es Tarde liet ook Nanai deze Sonideros financieren door microkredieten van fans die de band een warm hart toedragen. Het mestizo-recept van Nanai is een mengeling van reggae en ska met elementen uit cumbia, rumba en zelfs een scheutje jazz en funk (Colores). We twijfelen er niet aan deze aanstekelijke bende Valencianen deze zomer op menig festivalpodium terug te zien.

www.nanai.com.es | www.kasbamusic.com | www.xmd.nl

La PegatinaXapomelön, de vorige release van La Pegatina, kon ons niet echt overtuigen, maar met de energieke bom Eureka! (die meteen de tiende verjaardag van de band in de verf moet zetten) bevestigen de Barcelonezen opnieuw. Voor opener Non È Facile sloegen ze de handen ineen met het Siciliaanse Baciamolemani en dit nummer zet meteen de toon voor de rest van het album. Andere gasten op het album zijn ex-Terrakota-vocaliste Romi Anauel (No Hi Ha Ningú), het Baskische Esne Beltza (Ara Ve Lo Bo) en Love Of Lesbian (Amantes De Lo Ajeno). Vooral dat laatste nummer, een verhalende singer-songwriter track, is een uitzondering in de voor de rest energieke tracklist. Altijd op zoek naar de nieuwste technologische snufjes om hun muziek extra onder de aandacht te brengen, werkte La Pegatina deze keer samen met Ubicuo Studio, die van Eureka! een heus interactief videospel maakten dat fans gratis kunnen spelen via de Facebook- en Twitter-account van de band.

La Pegatina komt Eureka! op 3 mei live voorstellen in de Antwerpse Roma!

www.lapegatina.com | www.kasbamusic.com | www.xmd.nl
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?