Ivete! Ivete!

IveteIvete? Welke Ivete? Nooit van gehoord, hoor ik je al denken... Tenzij je de afgelopen jaren in Brazilië of onder Brazilianen hebt vertoefd was er immers weinig gelegenheid om Ivete Sangalo te leren kennen. Ik vrees zelfs dat haar CD's hier in Belgenland nog steeds niet te verkrijgen zijn, ondanks de monstersuccessen in haar thuisland. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen binnenkort, want Ivete staat op de affiche van Couleur Café! Een korte introductie van deze braziliaanse superster is dus wel gepast.

Ivete is momenteel al enkele jaren de grote ster van de axé, een populaire braziliaanse muziekstijl, die ontstond tijdens het carnaval in Bahia. Axé is hier in Europa vooral bekend geworden door Daniela Mercury, die enkele jaren geleden al op Couleur Café stond. In Brazilië is ze echter haar troon als koning van de axé al een tijdje kwijt aan Ivete Sangalo.

Haar eerste grote successen boekte Ivete, afkomstig uit het Noordoosten, in de jaren negentig met Banda Eva, oorspronkelijk een carnavalgroep (al moet je je daar in Brazilië uiteraard iets anders bij voorstellen dan hier...). Met Banda Eva verkocht ze meer dan vier miljoen platen, met hits als "Vem, Meu Amor", "Beleza Rara", "Arerê", en "Eva".

In 1999 begon Sangalo een al even succesvolle solocarrière. Haar grootste succes tot nu toe was haar CD in de MTV Ao Vivo serie uit 2004. Toen ik in 2004 in Brazilië rondreisde, was ze overal te horen - ik heb er dan maar meteen een exemplaar van geïmporteerd. Daar heb ik nog geen spijt van gehad, want het is een liveplaat die búlkt van de energie en vol staat met erg catchy liedjes, het ene nog aanstekelijker dan het andere. En als ik de songs van haar laatste plaat beluister (dat kan via de officiële website) is er inmiddels nog meer van dat... Ik kan dus niet wachten om Ivete Sangalo ook eens in levende lijve aan het werk te zien! Afspraak op 30 juni in Brussel!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?