Bounty Radio S03E01 Build Music

Radio Mukambo Welkom in de 1e episode van het 3e seizoen van Bounty Radio. Janka Nabay levert met Build Music het album van de week. Throwback Track is Southern Bound van Damakase. En we luisteren naar nieuwe producties van Spaniol, Yeahman, Pouvoir Magique en meer.Janka Nabay levert met Build Music het album van de week. Janka Nabay vluchtte vanuit Sierra Leone naar de States waar hij als muzikant een ongekend muziekgenre speelt. Hij noemde het Bubu. Hij beweerde ook dat hij in eigen land een superster is, en dat Bubu een geheime en heilige vorm van muziek is waar hij kennis van heeft. Wie echter het verhaal van Janka wou verifiŰren komt tot de conclusie dat er niks over hem, nog over dit genre iets te vinden is! Het platenlabel Luaka Bop uit Brooklyn brengt zijn muziek uit, maar zelfs daar weten ze niet zeker wat nu waar is aan het verhaal van Janka - idem voor zijn eigen bandleden, The Bubu Gang.
In 2014 stuurde Afropop Worldwide een team naar Sierra Leone om de waarheid te achterhalen. Bubu blijkt weldegelijk te bestaan - Enkel ge´nitieerde 'heksen' kunnen de rituele muziek spelen op hun bamboo fluit. En Janka is in eigen land een superster. Zijn muziek was zo populair in Sierra Leone dat de rebellen het gebruikten in de burgeroorlog. Burgers werden ermee uit hun huizen gelokt en kwamen in een dodelijke hinderlaag terecht. Dit misbruik van zijn muziek deed Janka Nabay op de vlucht slaan. Inmiddels woont hij al 15 jaar in ballingschap. Build Music is zijn 2e album voor Luaka Bop.

Met de Throwback Track keren we terug naar een populair nummer uit een vorige episode. Deze eerste Throwback Track is Southern Bound van Damakase. Het album Gunfan Yellem! was ons Album van de Week in episode 25. Een recente review van het album kun je hier op tropicalidad lezen.

Verder luisteren we o.a. naar nieuwe producties van Pouvoir Magique (het album is hier te verkrijgen als een Name Your Price), Akizbeatzz (binnen het nieuwe The Roots Project) en een opvallende jazzy productie op de recente verzamelaar Iguanas over Martinque op Shango Records. Enjoy!


Playlist
1 Pouvoir Magique ft. Leya - Musica (Mawimbi)
2 Xavier do Sax - Mistura de Carimbˇ com Ciranda (Spaniol Remix)
3 Akizzbeatzz - Mwana Pindi A(The Roots Project)
4 Janka Nabay - Build Music (Luaka Bop)
5 Rocky Marsiano & Meu Kamba Sound - Meu Kota
6 Makadem & Behr - Nyako (Daisho Remix) (On The Corner Records)
7 Ben & Sadar - East River Throwdown (BBE Music)
8 Damakase - Southern Bound (Captian Pouch Records)
9 Janka Nabay - Santa Monica
10 Qechuaboi - Champion (Folcore)
11 El Buho - Agua De Salto (Yeahman Remix) (Wonderwheel)
12 Stand High Patrol - Easy Rider
13 Mbaya Ritmos - Na Heva (Shango Records)
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?