Gyedu-Blay Ambolley - Gyedu-Blay Ambolley And Hi-Life Jazz

Gyedu-Blay AmbolleyZoals de titel al duidelijk aangeeft nam de Ghanese highlife-veteraan Gyedu Blay Ambolley voor deze Gyedu-Blay Ambolley And Hi-Life Jazz een aantal klassiekers uit de jazzgeschiedenis opnieuw onder handen. De tracklist bevat echter niet alleen herwerkingen, maar ook originele composities zoals opener Sankumagye-Love Life, Yekor Ye A Yeaba (met lange jazzy trompet- en pianosolo's door Sekondi Band-leden Kuuku Antonio en Isaacs Karikari aka. Young Anim) of Enyidado (met subtiele jazzakkoorden op gitaar door Charles O. Donkor aka. Kwesi Arko en opnieuw die trompet van Kuuku Antonio), die in weinig verschillen van het werk dat we van Ambolley gewend zijn.

Met A Love Supreme wordt een eerst jazzklassieker, origineel van de hand van John Coltrane ("John Coltrane said love is supreme and we heard him in Africa very loud and clear!"), onder handen genomen. Blay vervolgt nog met Footprints van Wayne Shorter, waarin zijn eigen uitmuntende saxofoonwerk natuurlijk perfect op zijn plaats is, en Thelonious Monk's Round Midnite krijgt hier dan weer een meer uptempo ritme aangemeten en geeft Blay de kans om zijn scattalenten te tonen. Met het groovy Asamansudo Groove, krijgen we nog wat uiterst genietbaar eigen werk, en een laatste herwerking volgt met All Blues, een lekker dansbare versie van de klassieker van Miles Davis. Besluiten doen we met het ingetogen Blay's Special, meer dan acht minuten relaxen op de tonen van Blay's saxofoon, de gitaar van Dominic Quachie en de percussie van Peter Mensah Kadesh.

Gyedu-Blay Ambolley And Hi-Life Jazz bewijst dat highlife en jazz moeiteloos hand in hand gaan!

Gyedu-Blay Ambolley en zijn Sekondi Band komen Gyedu-Blay Ambolley And Highlife Jazz live voorstellen in de Brusselse Vaartkapoen op 20 oktober!
www.gyedublayambolley.com | www.agogo-records.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?