Depot gaat plat voor Heptones

Het DepotHeptones (Depot)Het is niet van onze gewoonte om een eind na feiten met een frontstage verslag op de proppen te komen, maar een zonovergoten verlengd weekend durven we tot de categorie "geldige uitvlucht" te rekenen om niet achter het scherm te zitten bloggen. Na de impressionante line-up van Made in Jamaica kregen we afgelopen vrijdag terug een brok legendarische reggae voor de kiezen: de reünie van The Heptones. En als die ook nog eens in onze muzikale achtertuin Het Depot komen concerteren, dan moeten we méér moeite doen om niet af te zakken.

Heptones (Depot)Heptones (Depot)Heptones (Depot)
Heptones (Depot)Heptones (Depot)Heptones (Depot)
Heptones (Depot)Heptones (Depot)Heptones (Depot)
Sinds 1965 vormen Barry Llewelyn, Earl Morgan en Leroy Sibbles samen het vocale centrum van The Heptones. Weinig artiesten hebben zo'n ingrijpende invloed gehad op de ontwikkeling van de reggae als Leroy Sibbles die ook nog eens het legendarische Studio One label mee uit de grond stampte en het van talloze reggae klassiekers voorzag. Earl Morgan was er afgelopen vrijdag niet bij, Leroy & Barry wel en kookten samen met Rude Rich & The High Notes een stevig potje rocksteady.

Het Brabantse volkje kent blijkbaar zijn klassiekers, want het zweterige Depot zat afgeladen vol. Er viel dus weinig op te warmen, al deed Rude Rich en de zijnen dat voortreffelijk. Leroy & Barry gooiden daarna nog wat extra kolen op het vuur en het rocksteady feestje ontplooide rich tot een heuse reggae-fijnproeverij! Zelf ben ik niet zo vertrouwd met de onmetelijke discografie van de mannen, maar gelukkig wist reggae.be voor de fans half hun playlist bijeen te gissen.

Na hun korte set bisnummers bleef het publiek op hun honger zitten en na minstens een kwartier aandringen (DJ Sugar Charlie had ondertussen al enkele platen op de draaitafel gegooid) haalde het volk zijn slag thuis. Leroy nam de basgitaar ter hand en zette de zalige baslijn van Full up in — het nummer dat door Musical Youth in de jaren '80 wereldberoemd werd als Pass the dutchie. Links een video-fragementje (thanks, visionzzz). Satamassagana werd het aller, aller laatste nummer van een memorabel concert. Het Depot mag alweer een klasse reggae act op zijn palmares schrijven. Big up fidi Giraffe crew!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?