Programma Zuiderpershuis - een selectie

Het festivalseizoen loopt op zijn laatste benen, en dan wordt het tijd om uit te kijken wat er binnenshuis gebeurt. Een van interessantere wereldmuziektempels in onze contreien bevindt zich aan de Antwerpse zuiderdokken. Het Zuiderpershuis heeft ons al een paar keer aangenaam verrast, en dus keken we uit naar hun nieuwe lijstje met genodigden. Dat stuurden ze al enige tijd geleden rond, en ondertussen is het hoog tijd om daar eens grondiger in te neuzen en een kleine tropicalidad.be-selectie naar voor te schuiven.


Een van de opvallendste namen op de affiche zijn ongetwijfeld de Kasai Allstars op 13 oktober. Sorry Think Of One, maar soukous is out ;-), Congotronics, of noem het electro-roots, is de nieuwste revelatie uit Kinshasa. We kenden het al van Konono n1: electrische duimpiano's, ballafoons en meer gegoochel met oude versterkers en traditionele instrumentent. Kasai Allstars stonden nét niet op het Roskilde podium deze zomer, maar dit enkel om praktische problemen. Hopelijk hebben we in Antwerpen meer geluk.

Ook naar Andy Palacio & the Garifuna Collective kijken we uit. Zij zijn de ambassadeurs van de Garifuna, de cultuur van de kuststreken van Belize, Guatemala, Nicaragua en Honduras. Hun nieuwste, Wátina, schopte het tot in shortlist van de WOMEX World Music Awards 2007. Die worden trouwens op 28 oktober, vlak voor het concert in het Zuiderpershuis, uitgereikt door WOMEX en the World Music Charts Europe. Dat wordt daar dus misschien wel een stevig feestje in Antwerpen! Wátina mag je trouwens binnenkort op de testbank van tropicalidad.be verwachten.

En verder mogen we nog een paar bekenden verwelkomen, al moeten we daar nog iets meer geduld voor hebben. De kameleons van Think Of One staan binnenkort 10 jaar op het podium met het Marrakech Emballage ensemble en kruipen in maart voor de gelegenheid nog eens in hun Marokkaanse vel. En nog later, maar die heeft dan ook tropicalidad.be-superheldstatus, hebben we alvast Toumani Diabaté in onze agenda geschreven.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?