Concerttips december

Het lijkt er sterk op dat deze concerttips de laatste van het jaar zijn. De gemiddelde Belg spendeert eind december naar goede gewoonte zijn vrije tijd dan ook eerder aan tafel dan in een concertzaal. Desalniettemin valt er in de komende maand toch nog een en ander aan interessante wereldmuziek-concertjes te rapen.

Aly Keita (op 1 december in Molière)Het begint al gelijk goed op de eerste dag van de maand met de Belgische première van Aly Keita, de beloftevolle Ivooriaanse balafon-speler in de Molière (Brussel). Diezelfde dag trekt Va Fan Fahre in De Centrale (Gent) alle registers van hun bonte fanfare open en sinds hun passage in HA' kunnen we getuigen dat hun performance er mag wezen.

Rodrigo y Gabriela (op 3 december in de AB)Terug een streep latin in december — iets dat we in de afgelopen maanden precies hebben moeten ontberen. Rodrigo y Gabriela, het Mexicaanse flamenco-gitaar-duo laat zien wat ze kunnen op 3 december in de AB (Brussel). Wat ze op plaat presteerden is hier alvast niet onopgemerkt voorbij gegaan. Ook de overbekende Cubaanse hip-hoppers van Orishas doen dit jaar de Brusselse AB aan en dit op 11 december. Mocht je vergeten zijn wat voor muziekjes die rakkers maken kan deze video-clip helpen.

We komen er wat laat mee aandraven, want voor zover ik weet is het concert van Khaled op 15 december in De Roma (Antwerpen) al uitverkocht. Wie nog geen kaarten heeft voor "de king of raï" komt dus waarschijnlijk te laat. Ten slotte valt er in december tweemaal een stevige dosis ska te scoren met het New York Ska Jazz Ensemble op 20 december in de Botanique (Brussel) en de dag erna in de 4AD (Diksmuide). Het volledige concert overzicht vind je uiteraard in onze agenda.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?