Grammy Award Nominations

Enkele dagen geleden werden de nominaties voor de 50ste Grammy Awards bekendgemaakt. Op het verjaardagsfeestje zullen de hoogtechnologische escapades van Beyoncé en andere pop-queens ongetwijfeld heerlijk contrasteren met de aftandse versterkers van Konono N°1. De electro-roots pioniers slaagden erin om de opname van hun passage op Couleur Café in de Best Traditional World Music Album categorie te schuiven. Chapeau voor de congolezen en uiteraard ook voor de organisatoren van CC. De nominaties voor Best Contemporary World Music Album worden gedomineerd door de Braziliaanse scene, met afgevaardigden als Gilberto Gil en Bebel Gilberto. Ook de hippe Afrikaanse crossover van Angelique Kidjo is geen onbekende in deze categorie.

Een paar andere artiesten die we bijzonder verwelkomen zijn Stephen Marley (Mind Control - Best Reggae Album), dub-gods Sly and Robbie (Anniversary - ook reggae uiteraard) en Juan Luis Guerra (La llave de mi corazon - Best Tropical Latin). Voor reggaeton-aficionados bevat de Best Latin Urban Album dan weer geen verrassingen, met vaste waarden als Daddy Yankee, Calle 13 en Tego Calderón. Het volledige lijstje staat op de Grammies website; een relevante samenvatting vind je ook op World Music Central.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Vind dat de plaat Paz van El Nino Josele (avantgarde flamencogitarist uit Andalusia) zeker ook een Grammy verdient. Een prachtig ingetogen album, een eerbetoon aan Bill Evens.

Voor meer info zie mijn blog: http://chenque65.blogspot.com/
Chenque (website) | 10 december 2007
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Fado-fans opgelet: Ana Moura, die dit jaar met het Para Alem da Saudade wat mij betreft ook in aanmerking zou kunnen komen voor een Grammy, treedt op 27/1 op in Gent (Handelsbeurs) en 29/1 in Louvain-la-Neuve (Ferme du Biéreau). Ze doet trouwens een nog uitgebreidere tournee door Nederland in januari. Gaat dat zien. Voor meer info zie:
http://www.anamoura.com/anamoura/agenda…
Chenque (website) | 13 december 2007
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?