Noches caribeņas

Los De AbajoYuri BuenaventuraHet lijkt alsof de heel de Caraïbische muziekscene hier komt overwinteren. Aan onze tropische winters zal het wellicht niet liggen, maar we verwelkomen ze hartelijk: Yuri Buenaventura, Los De Abajo, Ska Cubano, Eek A Mouse...

De Colombiaanse Yuri Buenaventura komt op 4 november naar koninklijk circus. Deze sympathieke salsero uit Cali, ken je misschien van zijn grappige salsaversie van ne me quitte pas, maar hij heeft net een nieuwe CD uit en die wil hij uiteraard laten horen. Spijtig genoeg kosten kaartjes een stevige 32 euro (plus reservatiekosten).

Dan krijg je de wereldmuziek in De Warande in Turnhout een pak democratischer. Voor nog niet de helft van de prijs mogen we daar naar een geweldige dubbelact: Ska Cubano met niemand minder dan gepatenteerde grapjas Eek a mouse. Ska Cubano kennen we van hun gelijknamige debuutCD, maar de mannen hebben niet stilgezeten, en nog maar een goed jaar later is nummer 2 geboren. Eek a mouse zijn productiviteit is volgens mij al lang in rook opgegaan, maar zijn unieke sound (en outfits) zorgen toch telkens voor hilariteit. Wie hem niet kent, vindt op zijn website luistermateriaal bij de vleet.

En tenslotte lieten we al weten dat Los de Abajo op 20 november naar Gent komt. Dat is ook niet zonder reden, want de mannen zijn ongemeen productief. Of hun nieuwe CD LDA v The Lunatics hier al in de winkel ligt weet ik niet, maar hij is besteld! Voor de ongeduldigen (inclusief wijzelf): je kan hem integraal beluisteren op hun Realworld website. Verwacht u binnenkort aan een reeks CD reviews hier op Tropicalidad!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?