Back on track: concerttips & nieuwe releases

De laatse weken was het angstvallig rustig op tropicalidad.be en dat heeft veel te maken met het feit dat twee derden van de vaste crew afgelopen maand in Zuid-Amerika vertoefde. Maar geen nood, we zijn back in full force, met pakken interessante wereld­muziek plaatjes en concerten in het verschiet. Liefhebbers van gratis tickets :-) worden aangeraden onze frontpage deze maand goed in de gaten te houden.

Seun Kuti & Egypt 80 (Polé Polé Beach 2007)De concert agenda is terug up to date en zowel oktober als november barsten met het royale aanbod bijna uit hun voegen. Te veel om op te noemen, al willen we de week van 20 oktober toch even in de spotlight zetten. De Afrikaanse concert-marathon begint op 22 oktober in de Handelsbeurs met het legendarische Orchestra Baobab uit Senegal. Hun Guinees broertje Bembeya Jazz is een stuk minder bekend, maar daarom niet minder legendarisch. Te ontdekken op 23 oktober in de Molière (Skoda Jazz programeert nog enkele extra Bembeya concerten deze en volgende maand). Diezelfde week zijn ook beide broers Kuti in het land en die laten we niet graag aan onze neus voorbij gaan. Seun Kuti staat op 24 oktober in de AB en Femi Kuti op 26 oktober in Flagey.

Buena Vista Social Club at Carnegie HallDeze maand zullen ook twee nieuwe CD's van oude bekenden in de platen­rekken opduiken. Het succes van de Buena Vista Social Club in 1996 heeft een heuse Cuba en latin-revival in de westere wereld veroorzaakt. In de gelijknamige film van Wim Wenders stond het legendarisch concert in de Carnegie Hall centraal en is 10 jaar na datum eindelijk op plaat verkrijgbaar. Eén track daaruit, De Camino a la Vereda krijg je alvast gratis en voor niks: hier downloaden (MP3 provided by IODA promonet).

Femi Kuti / Day by DayOok Femi Kuti — u weet wel, die andere zoon van Fela Kuti — komt met een nagel­nieuwe plaat op de proppen. Het is onder­tussen zeven jaar geleden (Fight to Win) dat we nog nieuw studio-werk van deze man zagen verschijnen, al heeft hij ons met de onmisbare plaat Live at the Shrine lang zoet gehouden. Day by Day heet het nieuwe geesteskind en met een beetje geluk vliegt die — net als de nieuwe (oude) Buena Vista trouwens — binnenkort op onze testbank.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?