Los Callejeros - El Camino Es El Destino

Los CallejerosLos Callejeros — vrij vertaald "de straatmuzikanten" — is het verhaal van drie muzikale wereldverbeteraars: Frank Mercado Avalos (cajon, accordeon vallenato en zang), Ben De Wandel (gitaar, charango en zang) en Peter Morris (gitaar, Cubaanse tres en zang). Hun eerste project, de muziekdocumentaire Cara O Moneda (een muzikale reisreportage waarin ontmoetingen met lokale muzikanten afgewisseld worden met gespreken over een aantal universele themas als liefde en geluk) wordt al meteen geselecteerd voor Docville 2006, het Leuvense festival voor de documentaire film. De titel van hun debuutalbum, El Camino Es El Destino (het belangrijkste aan een reis is het onderweg zijn, niet de bestemming), geeft mooi de filosofie van Los Callejeros aan: al reizend hun muziek delen. Muzikaal gezien brengen ze het soort musica mestiza waarin ook Manu Chao grossiert: simpele melodietjes met veelaal Spaanstalige teksten, gekruid met invloeden die de ene keer uit de Peru of Bolivië (Ser De Luzita) en vervolgens weer uit Colombia (El Mundo) of Cuba (Cara Moneda) kunnen komen. Visueel gezien is het album een pareltje; het artwork van Hans Bloemmen geeft de cd-hoes de allure van een soundtrack voor een film van Tim Burton. Vreemd toch dat sommige muziekprojecten in dit landje lang niet de aandacht krijgen die ze verdienen...

Nieuwsgierig? U kunt Los Callejeros alvast live aan het werk zien op Chili Con Rock in Mol (09/05) en het Leuvense Wereldfeest (30/05). Voor meer data en info kan u terecht op hun website of MySpace.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Die cd van Los Callejeros was voor mij ook één van dé ontdekkingen van 2008. Ben nog speciaal naar Leuven gereden om ze daar te kopen. De cd ontdekt dankzij een recensie in mixed/beyond! Hopelijk doen ze dit jaar nog veel zomerfestivals, als ze meedoen aan de sfinks roots rally winnen ze zeker!
Karla De Greeve (website) | 8 maart 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Ik heb los callejeros al een aantal keer live gezien en écht de moeite! Ze staan ondertussen met een 7-tal erg goede muzikanten op het podium, feest verzekerd. Ondertussen zijn er blijkbaar al bijna 1000 CD’s in omloop. Met wat geluk kan je er nog een aantal kopen met hun voglende optreden.
An G. | 9 mei 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Mijn lief heeft een geweldig moment beleefd,
toen los callejeros als straatmuzikanten op de Meir in A’pen stonden.
‘jullie maken de wereld een beetje mooier’ was een spontane gedachte vertelde hij me achteraf. Hij heeft de cd voor me gekocht toen, en nu ik hem beluister kan ik alleen maar zeggen dat dat klopt. zeker de bonustrack is de max!
Fee Verspecht | 11 november 2010
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?