Daby Touré & Skip McDonald - Call My Name

Daby Touré & Skip McDonaldCall My Name de nieuwste release op het Real World label is het zoveelste east meets west project waarbij de Amerikaanse blues getoetst wordt aan haar Afrikaanse evenknie. We zagen dit natuurlijk allemaal al eerder met bijvoorbeeld Ry Cooder en Ali Farka Touré in de hoofdrollen of recenter Justin Adams en Juldeh Camara (Soul Science). Op Call My Name zijn het respectivelijk Skip McDonald (Little Axe) en het opkomende Mauritaanse talent Daby Touré die samen de studio indoken. Het resultaat (geen volledig album trouwens, maar een 6 tracks tellende EP) is misschien niet onmiddellijk verrassend — het vernieuwende van dit soort concept is er duidelijk af — maar dit is nog steeds de Afrikaanse desert blues waar wij zo van zijn gaan houden. Voorproefjes op realworldrecords.com.

www.realworldrecords.com | www.xmd.nl

reacties


begin deed me denken aan Habib Koité, maar dan wel minder geniaal; Zitten leuke invloeden in, maar niet volledig mn ding.
rondo | 21 april 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
er zit inderdaad hier en daar een zweem habib koité in, al komen daby’s gitaarkunsten een stuk beter tot hun recht in een live concert
pieter | 21 april 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?