Le Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo - Cotonou Club

Le Tout-Puissant Orchestre Poly-RythmoLe Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo zou wel eens één van de best bewaarde muzikale geheimen uit West-Afrika kunnen zijn. De band, deels vernoemd naar de Poly Disco, een platenzaak waar ze hun eerste optredens verzorgden, werd opgericht ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw, maar zette tot nog toe weinig voet buiten Benin. Cotonou Club, zowat hun eerste album­release in twintig jaar, moet daar nu verandering in brengen. Het album werd volledig opgenomen in Parijs en leverde duetten op met de Beninese superster Angelique Kidjo en opkomend Malinees talent Fatoumata Diawara. Nog minder waarschijnlijk is Lion Is Burning , waarvoor de band samenwerkte met de Glaswegians van Franz Ferdinand. De van vodun doordrenkte (zie albumhoes) afrofunk van Le Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo groovet dat het geen naam heeft en ondergetekende heeft dan ook geen moeite om Cotonou Club nu al een plaatsje in de top 3 van 2011 te beloven. James Brown is alive and kicking and residing in Benin! Op de luisterpaal van 3voor12 kun je dit album alvast voorbeluisteren.

Onder de noemer "soirées Afro Heat" haalt Espace Senghor het Orchestre Poly-Rythmo op 30 april naar Brussel. Wij hebben ons frontstage plaatsje alvast gereserveerd.


www.polyrythmo.com | www.strut-records.com
 

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
best wel handig, die luisterpaal! benieuwd wat dat live kan geven… hopelijk staan ze deze zomer ook op de festivals…
kurt | 28 april 2011
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Live is nog veel beter.
henk | 29 april 2011
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
@kurt: driewerf hoera, want het Orchestre Poly-Rythmo staat op de affiche van afro-latino festival
@henk: nu zaterdag maken we het live mee van op de eerste rij in Espace Senghor in Brussel. ik hoop ten stelligste dat ik je in mijn concertverslag gelijk kan geven.
pieter | 29 april 2011
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?