Banda Black Rio - SuperNovaSambaFunk + Nicola Conte presents Viagem 1,2&3

Op 4 oktober jongstleden werd eindelijk de aftrap gegeven van Europalia Brasil, het biënnale kunstenfestival dat dit jaar de grootste natie op het Zuid-Amerikaanse subcontinent enkele maanden lang in de kijker moet zetten. Het is dan ook maar niet meer dan passend dat ook wij hier op deze blog onze duit in het zakje doen. Onze specialiteit ligt nu eenmaal op muzikaal vlak en daarom gingen we voor u eens grasduinen in de catalogus van het Far Out Recordings label en selecteerden daaruit de volgende releases.

Banda Black RioSuperNovaSambaFunk is het nieuwe album van een band die in Brazilië geen introductie meer behoeft; funkformatie Banda Black Rio werd opgericht in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw en is ondertussen al aan een generatiewissel toe. Dat de band in eigen land op heel wat bijval mag rekenen mag alvast blijken uit het indrukwekkende lijstje gasten (Seu Jorge, Gilberto Gil, Caetano Veloso, Elza Soares, Marcio Local, ...) dat ze voor deze SuperNovaSambaFunk wisten te strikken. De funk van Banda Black Rio heeft veel weg van de muziek van het Engelse Brand New Heavies; funk met een jazzy sausje dus.

www.faroutrecordings.com | www.bandablackrio.com

Viagem 1Viagem 2Viagem 3Van een heel andere orde zijn de com­pi­la­ties van Nicola Conte; deze Italiaanse jazz­mu­zi­kant is on­der­tus­sen al toe aan het derde volume in zijn Viagem-reeks en slaagt er steeds in het beste en soms obscuurste uit de bossanova en samba jazz op zijn schijfjes te verzamelen. Voor de geïnteresseerden: de geslaagde comic book style hoesontwerpen zijn van de hand van Giuseppe Palumbo.

www.faroutrecordings.com | www.nicolaconte.it
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?