Black Feeling 1 & 2 + Ray Lugo & The Boogaloo Destroyers - Mi Watusi + Shaolin Afronauts - Flight Of The Ancients

Altijd leuk om op deze blog weer eens een nieuw label te mogen voorstellen en deze keer is dat het Engelse Freestyle Records, een in 2003 opgericht label, dat zich vooral specialiseert in funk, jazz, soul en latin muziek.

Black Feeling 2Black Feeling 1Voor wie een idee wil krijgen van het spectrum aan genres dat in de catalogus van het Freestyle Records label terug te vinden zijn, zijn de Black Feeling releases van Australiër Lance Ferguson wellicht een leuke introductie. De albums werden opgevat als ware het compilatiealbums, maar eigenlijk zijn het Lance en zijn band zelf die iedere track onder een ander pseudoniem in­speel­den. De tracklist van beide albums biedt een divers menu gaande van soul en funk over latin en zelfs een streepje reggae. Het eerste Black Feelings album verscheen al in 2007, het tweede volume is net uit.

Shaolin AfronautsRay Lugo & The Boogaloo DestroyersOok de in Venezuela geboren maar in Manhattan getogen Ray Lugo gaat op zijn albums voor een vintage feel; met zijn begeleidingsband The Boogaloo Destroy­ers (een verwijzing naar de in New York ontstane mengvorm van rhythm & blues, latin en soul) zet hij klassiekers van meesters als Ray Barretto, Mongo Santamaria en Willie Rosario naar zijn hand. En hoe! Voor dit superkorte, amper 33 minuten durende, Mi Watusi zult u gegarandeerd de repeat-knop nodig hebben!

Met Flight Of The Ancients van het Australische Shaolin Afronauts zitten we weer helemaal in een andere categorie, ergens tussen de afrobeat van Fela Kuti en de Ethio-jazz van Mulatu Astatke. Veel meer aanbeveling dan dat behoeft deze band naar onze mening echt niet. Oh ja, leuke hoes nog trouwens!

www.freestylerecords.co.uk

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?