Krema Kawa - En tu casa

Voor een streep pretentieloze feest­muziek ben je bij Krema Kawa aan het juiste adres. Tot anderhalf jaar geleden maakten dezelfde feest­vierders nog menig podium onveilig onder de naam El Créme Glace Quès, waarvan we hun passage op Festival Mundial in 2009 nog goed herinneren. Die naams­verandering kwam er ondermeer doordat Gambeat (de drijvende baskracht van Radio Bemba Sound System, de begeleidings­band van Manu Chao) hun naam niet uitgesproken kreeg — niet onbelangrijk gezien Krema Kawa Gambeat kon strikken als producer voor hun album En tu casa.

De Gambeat-stempel is duidelijk te horen op En tu casa en draagt bij tot de hoeveelheid feestvreugde per vierkante centimeter die deze CD herbergt. "Het album is een soort defibrillator, zelfs halfdode mensen komen tot leven als ze er naar luisteren", vertelt saxofonist Bram in een interview op atv. Het energieniveau ligt doorheen het album inderdaad vrij hoog, al nemen ze met nummers als (het overigens heerlijke) J'aime ta couleur of Cet Été ook wel wat gas terug. Muzikaal gezien bedient Krema Kawa zich van een royale portie ska met een geestige gipsy toets. Met teksten als "Heeft er iemand iets tegen rokskes? Rokskes zijn OK! Bloesjes met vierkante blokskes? Nee dat valt wel mee!" (Zibro Kamin) zijn ze allerminst hoogdravend, maar des te vrolijker. Vermoede­lijk zullen we deze olijke bende meermaals tegen komen in de line-up van de lente- en zomer­festivals — al zien we momenteel enkel Mano Mundo (12 mei, Boom) op de planning. Enkele voorsmaakjes van En tu casa vind je op kremakawa.be.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
ligt de cd al in de winkelrekken?
thomas | 15 maart 2012
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
al een tijdje hoor :) ik heb hem van iTunes
Stijn | 15 maart 2012
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Nog niet als cd, maar verwacht te Fnac…?
Koen | 16 maart 2012
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Het album is beschikbaar op Itunes en Spotify. Vanaf april zal hij ook in de winkelrekken van Fnac liggen. Veel plezier ermee ;-)
Krema Kawa (website) | 16 maart 2012
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?