Malick Pathé Sow & Bao Sissoko - Aduna

Malick Pathé Sow & Bao SissokoAduna ("de wereld") is eerst en vooral een ontmoeting tussen de Senegalese Peul-muzikant Malick Pathé Sow en zijn Mandingo landgenoot Bao Sissoko. Veel meer dan de hoddu en kora krijgt u op dit zeer klassieke West-Afrikaanse album dan ook niet te horen. Op dit soort album kan een ode aan de grootmeester natuurlijk niet ontbreken en die is er dan ook in de vorm van het over­duidelijke Hommage A Ali Farka Touré. Mooi album maar het had hier en daar iets spannender gemogen. Aduna werd net als Malick Pathé Sow's vorige album opgenomen voor het Brusselse Muziekpublique.

www.muziekpublique.be | www.xmd.nl
 

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Internationaal wordt het album erg positief onthaald: vier sterren in the Guardian, top 10 albums 2012 van Songlines, erg positieve reactie van Froots-hoofdredacteur Ian Anderson (doet hem qua sfeer denken aan het album dat Baaba Maal zijn internationale doorbraak bezorgde), Le Soir die het omschrijft als "alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn ", een super-enthousiast Le Vif/L’express en tientallen positieve reacties van radio’s in heel Europa.
Peter Van Rompaey (website) | 22 Oktober 2012
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Persoonlijk vind ik deze nieuwe cd het beste wat Malick tot nu toe cdgewijs heeft uitgebracht. Mijn bespreking volgt nog. Groetjes
Karla (website) | 23 Oktober 2012
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?