Txarango - Benvinguts Al Llarg Viatge

TxarangoHoeveel mestizo-bands zijn er eigenlijk? Het zou een ideale schiftingsvraag kunnen zijn bij een wedstrijd voor een weekendje weg naar Barcelona, maar ondergetekende vraagt het zich af en toe werkelijk af. Met Txarango, opgericht in 2010, wordt het in ieder geval weer wat drukker in de mestizo-vijver. Txarango doet het zowat volledig in het Catalaans, wat hun muziek toch een licht andere klankkleur geeft dan die van veel andere mestizo-gezelschappen. Net als bij Baciamolemani, is ook Txarango vooral een live-act, waarbij de band vooral elementen uit het clowneske en het circus in hun shows verwerkt. Muzikaal gezien brengen ze op Benvinguts Al Llarg Viatge (“welkom bij de grote reis”) de gebruikelijke mix van ska, reggae, rumba en aanverwante genres, met af en toe een poppy insteek (Quan Tot S'enlaira).Wie Txarango eens live aan het werk wil zien kan op 29 juni terecht in Tilburg voor Festival Mundial of op zaterdag 28 september in Balen op Fiesta Mundial.


www.txarango.com | www.discmedi.com

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Na een succesoptreden tijdens Pole Pole in 2012 te Gent kan je Txarango kortelings zien te Balen op “Fiesta Mundial” op zaterdag 28 september 2013.
In de toekomst wil Txarango zich ook stilaan wagen aan liedjes in andere talen dan het Catalaans en Spaans zoals het Frans en Engels.
Gedurende de komende winter werkt de groep aan een nieuwe plaat. Momenteel is er nog geen releasedatum vooropgesteld.
Peter Van Dyck | 23 augustus 2013
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?