Que Paso Que Paso

Na enige radiostilte is (toch een deel van) de tropicalidad-crew terug boven water gekomen. Tijd om even te speuren naar wat er in tussentijd in het wereldmuziek landschap is veranderd. Hier een paar interessante weetjes:

Couleur Café heeft nog wat namen aan hun lijstje toegevoegd. Zo mogen we Toumani Diabaté verwelkomen. De Malinese kora-wizard bracht niet enkel het schitterende In the Hart of the Moon uit met Ali Farka Toure, maar heel recent ook een selectie uit de jamsessies met zijn Symmetric Orchestra in Bamako's Hogon Club, getiteld Boulevard de l'Indépendance. De eerste plaat beschreven we al in een review; een review van de tweede mag je verwachten zodra de platenwinkel een seintje geeft. Op Gabriel Rios zitten we dan weer minder te wachten, maar wie hem vorig festivalseizoen gemist zou hebben (wat ons enkel mogelijk lijkt voor wie de zomer doorbracht in zijn kelder of aan de rand van zijn privé-zwembad :-) ), krijgt dus nog een kans.

Zoals elke maand kregen we een nieuw lijstje voorgeschoteld door de World Music Charts Europe, met het nodige beluisterbare materiaal. Hierop heel wat interessante dingen. Op 6 bij voorbeeld de nieuwe van Toumani Diabaté. Geen luisterfragment, maar dat vind je gelukkig op de site van World Circuit. Op 4 een bijzonder interessant intercontinentaal samenwerkingsverband tussen Ojos de Brujo en leden van zowel het Engelse Asian Dub Foundation en de Senegalese rappers van Daara J. En ook op 2 een niet te versmaden samenwerking: de robuuste Congolese rumba van Kekele met de magische saxofoon van Manu Dibango. Alles ook te beluisteren in de laatste aflevering van Club Tropical!

Tenslotte kan je op de website van Club Tropical nog opnames downloaden van de Cubaanse son-klassiekers Sierra Maestra en de spaanse ska-on-steriods fuifbeesten van Ska-P. Die twee zie ik nog niet meteen samen in de studio kruipen, maar elk op zich zijn ze niet te versmaden.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?