Salsa mix

Tussen alle festivalaankondigingen door, zou een mens zijn weg kwijtraken in het wereldmuzieklandschap. Tijd voor een kleine opfrissing van het geheugen (studenten zijn vrijgesteld, die hebben het al zwaar genoeg met het mooie weer en de worldcup op de achtergrond). Terwijl Club Tropical gezwind verder graaft in de archieven van Fania Records, ben ik eens gaan wroeten in mijn eigen salsa-collectie, om een aantal oude parels op te blinken. En ik heb er dan maar meteen een kwisje van gemaakt.

In onderstaande tabel, links een aantal salsa-monumenten, en rechts een aantal bijhorende klassiekers (of iets minder bekende klassiekers). Maar uiteraard staan ze niet bij elkaar. De echte cracks gaan de uitdaging aan op basis van de songtitel alleen; de iets minder begaafde stervelingen is het toegelaten om naar het fragment te luisteren. Oh ja, en een bonuspunt voor wie er de merengue uithaalt.

1Benny MoreAAcid
2Celia CruzBJuliana
3DLGCLa Murga
4Elvis Crespo             DLa vida es un carnaval
5Hector LavoeEMentira
6La MakinaFMi Reina
7Ray BarrettoGOye como va
8Ruben BladesHPedro Navaja
9Tito PuenteIPinta me
10Willie ColonJSoy del Monte

Voor alle duidelijkheid: geen prijzen, geen winnaars; 't is alleen voor de fun. Wat niet wegneemt dat, moest hier toevallig een gul wereldmuzieklabel langskomen, zij altijd welkom zijn om een en ander van prijzenmateriaal achter te laten. We zullen wel zorgen dat het bij de gelukkige winnaar terechtkomt ;-)
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?