Polé Polé sneak preview

Polé Polé 2006Polé Polé, het enige drijvend festival in Europa en tegelijkertijd de tropische oase in het drukke feestgewoel van de Gentste feesten brengt onder de leuze "fiesta total!" elk jaar wat werelmuziek-lekkers ten berde. Hoewel de website van de jongste editie het levenslicht nog niet heeft gezien, zijn onze speurneuzen toch al op een aantal interessante eerste namen gestoten die tussen 15 en 24 juli het dobberend podium gaan bestijgen.

De Jamaica All Stars bijvoorbeeld. Vorige week nog gecancelled in de VK, dus laat ons hopen dat de opa's van de Jamaicaanse tegenhanger van de Buena Vista Social Club het deze keer wél halen. Op de affiche prijkt ook een band waar we vorig jaar smachtend maar vruchteloos naar uitkeken: de explosieve "ska meets funk" van Babylon Circus. Hekkensluiters van de eerste serie namen zijn La Sonora Carruseles (onversneden Colombiaanse salsa), Brooklyn Funk Essentials, New York Ska Jazz Ensemble (hun naam vat het mooi samen) en Think of One (die we vermoedelijk én terecht deze zomer op elk wereldmuziekfestival tegen het lijf gaan lopen).

Later deze zomer verhuist Polé Polé naar de kust en bouwt daar een "playa latina" feestje op 4, 5 en 6 augustus — u hoort nog van ons.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?